Tooltip content here Menu

Eén familie in drie nieuwe huizen aan de Dobbestraat

Geplaatst op donderdag 12 mei 2022

Aan de Dobbestraat in Woltersum stonden al lange tijd woningen van Wierden en Borgen leeg. In 2021 hebben we deze woningen gesloopt en bouwden we hier vier nieuwe woningen. In januari kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe huis. En niet zomaar bewoners: drie van hen zijn broer en zussen van elkaar, de familie Blink.

Oude woningen waren aan vervanging toe

Drie leden van de familie Blink (twee zussen en een broer) woonden al jaren ieder in een eigen huurwoning in de Dobbestraat. Vanwege de slechte staat moesten we de woningen slopen. De twee zussen en broer Blink verhuisden tijdelijk naar wisselwoningen in de Dobbestraat en Bijbelgang. In samenspraak met de familie bouwden we aardbevingsbestendige woningen terug op de plek van de gesloopte huizen.

Henny Blink: 'Er lagen veel herinneringen’


Aandacht voor onze woonwensen

De bewoners zijn blij met hun nieuwe woningen, al ging het vertrek uit hun oude woning wel met en lach en een traan. “Er lagen veel dierbare herinneringen”, vertelt Henny Blink, een van de twee zussen. “Er zouden fijne woningen voor terugkomen, beloofde Wierden en Borgen ons. Maar sceptisch zoals wij Groningers zijn, wilden wij het eerst zien en dan pas geloven. Gelukkig kwamen we er tijdens de gesprekken al snel achter dat ze veel aandacht hadden voor onze woonwensen. Dat gaf
vertrouwen.”

De bouw op de voet volgen

De familie Blink woonde altijd bij elkaar in de buurt. Ze keken er naar uit om weer naar hetzelfde huizenblok te verhuizen. Ze volgden de bouw dan ook op de voet. “Elke dag liepen we wel even langs om de voortgang vast te leggen. Via Whatsapp deelden we de foto’s met elkaar. En als een van ons vroeg of we op de bouw mochten kijken, dan kon dat vaak wel even. Dat was heel fijn!” Op vrijdag 21 januari was het dan zover. De vlag hing uit en alle leden van de familie Blink kregen de sleutel van hun nieuwe woning. “We hopen hier nog vele jaren met plezier te kunnen wonen”, zegt Henny Blink. “Al was het in het begin wel even wennen, zo’n gasloze woning! Gelukkig werd het duidelijk en begrijpelijk uitgelegd hoe het nou werkt met een warmtepomp.”

Flexibele woningen

De nieuwe woningen zijn zogenaamde flexibele woningen. Dat betekent dat ze geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. Zo is er een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, maar ook zijn er twee slaapkamers op de eerste verdieping. Inmiddels is de vierde woning ook verhuurd.

We zijn van plan om nog vier woningen in de Dobbestraat te bouwen. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Bron: Dit artikel komt uit de nieuwsbrief 'Woltersum versterkt en vernieuwt!' van de gemeente Groningen