Tooltip content here Menu

Familie Mulder uit Middelstum: ‘Dit is voor ons een nieuwe start’

Geplaatst op donderdag 19 mei 2022

Gerard (51), Willie (48) en Sander (18) Mulder woonden tijdelijk in een wisselwoning. Hun oude huurwoning aan de Coendersweg is begin 2021 gesloopt. De nieuwe woning van het gezin staat op dezelfde plek en is inmiddels klaar.

Gerard: “Onze nieuwe woning is best groot, fijn is dat. Beneden krijgen we een slaap- en badkamer. We zijn er blij mee, zeker met het oog op de toekomst. De woning is van buiten erg mooi, vinden we. Leuk dat we zelf het model mochten kiezen! Wierden en Borgen heeft ons ook met andere dingen verrast. Zo vroeg ik of het keukenraam wat hoger geplaatst kon worden, dat leek ons praktischer. Dat was geen probleem. Zoals ik het nu zie, is dit een huis waar we altijd blijven.”

Knusse wisselwoning

“We woonden meer dan een jaar in een knusse wisselwoning aan de overkant. Zo’n tijdelijke verhuizing is best een gedoe. Niet alleen onze spullen moesten er naartoe, maar ook de post moest meeverhuizen en we wilden natuurlijk ook gewoon tv kunnen kijken en internetten. Wierden en Borgen plaatste een vrijstaande container voor de opslag van onze grasmaaier en fietsen.”

'Het is mooi om stapje voor stapje de ontwikkeling van je eigen woning te zien’

Goed begeleid

“We zijn in het hele proces goed begeleid door projectconsulenten. Vóór onze verhuizing hebben ze het hele huis picobello in orde gemaakt. Er is overal gesausd, er is een nieuwe vloer gelegd en er zijn rolgordijnen opgehangen. Voor nu zitten we hier hartstikke goed. Vanuit ons tijdelijke onderkomen hebben we direct zicht op de bouw. Dat is het mooiste: je maakt stapje voor stapje de ontwikkeling van je eigen woning mee.”

“Dat we opnieuw op dezelfde plek gaan wonen, is voor ons erg belangrijk. Een paar jaar geleden is onze dochter Rianne verongelukt. Ze ligt begraven op de begraafplaats achter onze woning. Deze plek heeft dus emotionele waarde voor ons. Toen ons oude huis plat ging, hebben we met z’n drieën staan huilen. Maar we zien het nu als een nieuwe start samen. Rianne gaat in gedachten gewoon mee. We weten zeker dat zij dit huis ook leuk had gevonden.”

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van december 2021.