Tooltip content here Menu

Gezelligheid in de Gabriëlflat in Hoogkerk

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023

Als je Gabriëlflat zegt, dan zeg je Cor Roeters. Dat zie je niet alleen aan de zaal die naar hem is vernoemd, maar merk je ook aan de bewoners die vol lof over hem praten. Al is hijzelf bescheiden: “Ik doe gewoon waar ik blij van word en zorg graag voor iedereen.”

Cor is huismeester van de Gabriëlflat in Hoogkerk. Samen met collega’s zorgt hij ervoor dat de bewoners het naar hun zin hebben. Hoe? Dat varieert van het organiseren van klaverjasmiddagen tot het zetten van de allerlekkerste koffie. “Wij zijn heel blij met Cor”, vertelt één van de bewoonsters. “Hij is hier al zo lang en staat altijd voor ons klaar.”

Mensenmens

Het maakt voor Cor niet uit. “Jong, oud, man, vrouw: iedereen is gelijk en verdient goede zorg en liefde. Ik doe dit al bijna 25 jaar en ben er nog lang niet zat van. Het geeft me veel energie, ik ben echt een mensenmens.”

Drukke dagen

Maar waar is Cor als huismeester dan de hele dag druk mee? “Ooh dat kan van alles zijn”, lacht hij. “Ik ruim de boel op als ik zie dat het rommelig is. Ik zet de zaal klaar als er een activiteit is. En help waar nodig, er is genoeg te doen.” Naast het praktische werk waar Cor de hele dag druk mee is, maakt hij ook tijd voor een praatje. “Ik bel aan bij bewoners die niet vaak buiten komen om even te babbelen. Of maak een wandeling met ze als het mooi weer is.”

Wees lief voor elkaar

Cor heeft veel plezier in zijn werk en hoopt het nog jaren te kunnen doen. Tot slot wil hij nog een boodschap meegeven: “Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn, maar wees lief voor elkaar. Er is al ellende genoeg.” 

“De Gabriëlflat is naast een wooncomplex ook een plek waar inwoners uit Hoogkerk samenkomen. Met klaverjasmiddagen op dinsdag en donderdag en een wijkrestaurant in de flat waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. Kom gerust een keer langs!“

Cor Roeters

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van juni 2023.