Tooltip content here Menu

Heleen beheert een buurtkast met gratis boodschappen

Geplaatst op donderdag 17 augustus 2023

We helpen huurders graag bij initiatieven om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Een daarvan is het plaatsen van een buurtkast. Huurder Heleen van Linschoten wil graag iets betekenen voor anderen in de buurt. Daarom beheert ze een buurtkast aan de Badweg in Loppersum. 

Al 42 jaar woont Heleen van Linschoten (61) in Loppersum. Ze houdt van het dorp. “Iedereen kent elkaar hier. De mensen letten op elkaar op een positieve manier.”

Boodschappen beschikbaar stellen

Bij Heleen voor de deur staat en buurtkast. Mensen kunnen daar boodschappen in zetten, anderen kunnen die er gratis weer uit halen. Wierden en Borgen kan zo’n kast op verzoek van een huurder plaatsen. Degene die het verzoek indient, wordt ook de beheerder van de kast. De buurtkasten zijn een uitkomst voor wie het niet breed heeft.

Voor iedereen

“Van Wierden en Borgen kreeg ik bij de kast een waardebon van de Albert Heijn van 25 euro. Daarvan heb ik boodschappen gekocht voor in de kast”, vertelt Heleen. “Het begint net pas een beetje te lopen. Misschien schamen mensen zich ervoor. Maar dat hoeft niet. De kast is voor iedereen.”

Beheer van de buurtkast

Het beheren van de kast is niet veel werk. “Ik houd de kast netjes en let op de houdbaarheidsdatum van de spullen. Laatst klemde het deurtje. Dat hebben ze meteen gerepareerd.” Heleen wil binnenkort een tafeltje bij de kast zetten, met kaartjes erop. “Die maak ik zelf, mensen mogen die dan gratis meenemen. Kaarten zijn ook heel duur.”

Buurtkast
Buurtkast in Loppersum

Wil je ook een buurtkast in de buurt?

Inmiddels staan er al meerdere buurtkasten in verschillende dorpen. We zijn nog steeds op zoek naar huurders die een buurtkast willen beheren. Lijkt jou dat leuk? Kijk dan voor meer informatie op de pagina over buurtkasten op deze website en neem contact met ons op.