Tooltip content here Menu

Historisch verbeteren van woningen Schoenerstraat en Middenweg Hoogkerk

Geplaatst op woensdag 28 februari 2024

Op dinsdag 27 februari jl. werd het startsein gegeven voor het verduurzamen en renoveren van 28 sociale huurwoningen in Hoogkerk. In opdracht van woningcorporatie Wierden en Borgen, gaat Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf aan de slag met de woningen aan de Schoenerstraat en Middenweg. Hierbij houden ze er rekening mee dat de woningen ‘karakteristiek’ zijn voor de Halmbuurt in Hoogkerk. De uitstraling en het karakter van de woningen moet daarom behouden blijven. Als startsein overhandigde Matthieu van Ollfen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen symbolisch een sleutel aan Jan Johan de Vries, directeur van Rottinghuis.

Aandacht voor kwaliteit van de wijk

Matthieu van Olffen benadrukt het belang van het behoud van karakter: “Bij de verduurzaming en renovatie van de woningen maken we ze niet alleen klaar voor de toekomst, maar besteden we ook aandacht aan de kwaliteit van deze wijk. Zo krijgen de woningen karakteristieke elementen zoals roedes in de ramen en kleurrijke voordeuren. Die verwijzen naar het beeld van vroeger. Ook krijgen de woningen rode zonnepanelen, zodat deze zo min mogelijk effect hebben op het aangezicht van de woningen.”

De woningen grondig onder handen

De aannemer neemt de woningen grondig onder handen. “Ons verduurzamingsteam is blij om aan de slag te gaan met deze opdracht. We gaan de vloeren, gevels en daken van de woningen isoleren. Daarnaast vervangen we dus alle ramen en buitendeuren en komen er zonnepanelen op het dak. Ook krijgen de woningen nieuwe dakpannen en plaatsen we een dakkapel aan de achterzijde, zodat er meer ruimte komt voor de bewoners.” vertelt Jan Johan de Vries. Vanwege de omvang van de werkzaamheden, gebeurt dit in onbewoonde staat. De bewoners worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk verhuisd naar een andere woning in de buurt.

Planning

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen zijn de woningen aan de Schoenerstraat voor de bouwvak van dit jaar klaar. Na de vakantie worden de woningen aan de Middenweg onder handen genomen. Hier zal tot november gewerkt worden.

 

De foto's zijn gemaakt door Ronnie Zeemering.