Tooltip content here Menu

Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw aan de Poelsnip in Bedum

Geplaatst op donderdag 22 september 2022

Op donderdag 22 september werd de vlag uitgehangen voor het bereiken van het hoogste punt van 11 nieuwe sociale huurwoningen aan de Poelsnip in Bedum.  André Giezen (manager Vastgoed van Wierden en Borgen) en Pieter Bouma (hoofd Planontwikkeling van VDM Woningen) kijken toe op een voorspoedige bouw van de duurzame en aardbevingsbestendige woningen.

Sociale huur

In juni van dit jaar werd gestart met de bouw van de woningen, bedoeld voor de sociale verhuur. Een doelgroep waarvoor het tegenwoordig een uitdaging is om een geschikte woning te vinden. André Giezen: ‘’Fijn om over een paar maanden bewoners blij te kunnen maken met de sleutel van een modern en energiezuinig huis.’’ We verwachten dat de woningen begin 2023 worden opgeleverd.

Uniek ontwerp

De woningen worden gebouwd met de prefab houtskeletbouwmethode van VDM Woningen. ‘’Het is een efficiënte manier van bouwen, omdat een groot deel van de woning, zoals wand-, vloer- en dakelementen, in de VDM-fabriek in Drogeham worden geproduceerd. Daar komt bij dat ook de buurtbewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van het bouwproces,’’ geeft Pieter Bouma aan.

Beide partijen kijken uit naar het eindresultaat, want in het metselwerk van de zijgevels wordt het karakteristieke aanzicht van Bedum met drie kerktorens verwerkt. Voor de huurders een uniek en onderscheidend kenmerk van hun woning.