Tooltip content here Menu

Hoogste punt bereikt in bouw Weemweg in Stedum

Geplaatst op donderdag 18 april 2024

Op woensdag 17 april stond de bouwplaats aan de Weemweg 2-22 in het teken van een hoogste punt viering. Bewoners vierden dit samen met alle partijen die bij de bouw betrokken zijn.

Nieuwbouw in versterkingsopgave

De elf woningen aan de Weemweg vallen onder de versterkingsopgave van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in de gemeente Eemsdelta. Daarbij gaat het om particuliere woningen én huurwoningen van Wierden en Borgen. In december 2023 startte de sloop en nieuwbouw van de woningen. Inmiddels is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. NCG, Wierden en Borgen, VDM Woningen en gemeente Eemsdelta hebben hier samen met de bewoners op woensdag 17 april bij stilgestaan.

Samenwerking tussen Wierden en Borgen en particulieren

De middag stond in het teken van de nieuwbouw. René Wilms, teamleider versterking Eemsdelta van NCG, deed het welkomstwoord. Daarin benoemde hij de unieke en goede samenwerking tussen de woningcorporatie en particuliere eigenaren waardoor het proces vlot verloopt. Na het welkomstwoord konden de bewoners in één van de woningen een kijkje nemen.

Daarna werd het hoogste punt symbolisch gevierd. Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder Wierden en Borgen, Jurry Bonnema, programmadirecteur gemeente Eemsdelta, en Jan van der Meer, algemeen directeur VDM Woningen, stonden stil bij het bereiken van het hoogste punt en de voortgang van het project. Vervolgens hebben de bewoners samen de Stedumer vlag en een vlag met het ontwerp van de woning in top gehesen.

Snelle aanpak

In oktober 2022 kregen de bewoners duidelijkheid over de sloop en nieuwbouw. In augustus 2023 zijn ze verhuisd naar de tijdelijke huisvesting van NCG en kon worden gestart met de voorbereidingen van de sloop. Dankzij de inzet van alle betrokkenen werd de mijlpaal van het hoogste punt in april bereikt.

De woningen aan de Weemweg in Stedum worden in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Bewoners Kunnen Een Kijkje Nemen In Hun Toekomstig Woning
Welkomstwoord Bij Viering Hoogste Punt Weemweg.