Tooltip content here Menu

Hoogste punt nieuwbouw Pr. Beatrixstraat in Leens gevierd

Geplaatst op donderdag 3 maart 2022

De huurwoningen in de Prinses Beatrixstraat in Leens stonden lange tijd leeg. Inmiddels verandert de leegstaande straat in een fijne plek om te wonen aan het plantsoen. Wierden en Borgen is namelijk druk bezig met de bouw van nieuwe woningen. 8 woningen zijn al opgeleverd. Woensdag 2 maart vierden we het bereiken van het hoogste punt van de laatste 8 te bouwen woningen in deze straat. De woningen worden in de zomer van 2022 opgeleverd.

Vlag geplaatst op hoogste punt

Onze directeur-bestuurder Matthieu van Olffen plaatste samen met Wethouder De Visser en directeur Gerard van der Duim van Bouwbedrijf Lont een vlag op een van de daken. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de toekomstige huurders toekijken. Ook kregen ze een rondleiding op de bouwplaats. “Wierden en Borgen is blij met deze nieuwe woningen in Leens. We geven hiermee invulling aan de toekomstige vraag aan woningen in dit dorp”, vertelt Matthieu van Olffen.

Toekomstige huurders kijken uit naar nieuwe woning

De toekomstige huurders van de woningen waren gelijkgestemd. Ze vinden het leuk om het bouwproces zo te kunnen volgen. De woningen waar ze nu wonen staan namelijk in de ‘achtertuin’ van het nieuwbouwproject. Ze kijken er allemaal naar uit om te verhuizen. Ze hebben er zin in om er weer warm bij te zitten in een nieuwe en toekomstbestendige woning.

Ruime leefomgeving aan het plantsoen

We hebben in deze buurt volgend jaar 24 woningen gesloopt 16 woningen teruggebouwd. Dit zorgt ervoor dat er een mooie ruime leefomgeving is ontstaan rond de woningen. Door de extra ruimte kunnen de bewoners straks uit het zicht parkeren en kijken ze uit op een plantsoen. Het is voorlopig de laatste fase van de nieuwbouw in Leens in deze buurt.