Medewerker Aukje schenkt afscheidsbudget aan voedselbank

Header afbeelding

Geplaatst op dinsdag 29 juni 2021

Op 4 maart nam Aukje de Haan afscheid van Wierden en Borgen. Ze gaat genieten van haar pensioen. Ze koos niet voor een afscheidsreceptie, maar besloot haar afscheidsbudget te doneren aan voedselbank Het Hogeland. Ze overhandigde de cheque zelf op 23 juni.

Aukje hoefde niet lang na te denken over deze donatie: ‘Toen ik de mogelijkheid kreeg om het bedrag te schenken aan een goed doel, was de keuze voor de Voedselbank gauw gemaakt. Na 30 jaar Wierden en Borgen, kan ik het op deze manier prachtig afronden. Het geld van de gemeenschap komt zo op een mooie manier terug bij de mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Iedereen heeft toch recht op goed eten. En bij de hulpbehoevenden zit misschien ook een aantal huurders van Wierden en Borgen. Hiermee is voor mij de cirkel rond.’

Iedereen verdient toch een goede maaltijd?

Samen met 65 vrijwilligers helpen Wiert en Yvonne dagelijks vele huishoudens om aan goede voeding te komen. Zij zetten zich belangeloos in voor het ophalen van voedsel bij leveranciers, het zorgdragen voor voedselveiligheid, het samenstellen en het uitdelen van voedselpakketten. Momenteel helpt Stichting Voedselbank het Hogeland 140 huishoudens.

‘Iedere bezoeker heeft zo zijn eigen unieke verhaal’, vertellen Yvonne en Wiert. ‘We zouden wensen dat mensen die voor de voedselbank in aanmerking komen geen drempel ervaren. Toch zien we ondanks onze bekendheid dat het vaak een grote stap is om voor het eerst kennis te maken.’

Aukje overhandigt de cheque

‘Toen ik de mogelijkheid kreeg om het bedrag te schenken aan een goed doel, was de keuze voor de Voedselbank gauw gemaakt.'


McDrive met de schijf van vijf

‘Vanaf maart kunnen de mensen weer bij ons langskomen voor een voedselpakket. We zijn een soort McDrive maar dan wel rekening houdend met de schijf van vijf. Vanaf 1 september willen we weer open gaan zoals bezoekers dat van ons gewend zijn. We willen onze organisatie nog verder professionaliseren en soms moeten we ook constateren dat we het al heel goed voor elkaar hebben. Zo werden we op het gebied van koeling en voedselveiligheid beoordeelt met een 9,8! Maar we willen weer een 10 hoor’, lacht Wiert. ‘Die hadden we in het jaar daarvoor tenslotte ook.’