Tooltip content here Menu

Meneer en mevrouw Kerkhof: 'Wij zijn echte Bedumers’

Geplaatst op woensdag 13 september 2023

Bijna 61 jaar woonden Gerrit (88) en Grietje (84) Kerkhof aan de Coendersstraat in Bedum.  Het onderhoud van de rijtjeswoning werd langzamerhand te veel. Sinds januari woont het echtpaar in een gelijkvloers appartement in de Arendhorst, ook in Bedum. “Wij zijn echte Bedumers, wij willen nergens anders wonen.”

Gerrit en Grietje Kerkhof woonden jarenlang met veel plezier aan de Coendersstraat. “Mijn man heeft
mij daar nog over de drempel gedragen”, vertelt Grietje. Zij en haar man moesten wennen aan de
gedachte van gelijkvloers wonen. Maar het wennen was snel klaar. “Je moet niet achterom kijken, maar vooruitzien. Het is allemaal prachtig hier. Geen drempels, geen trappetjes, geen opstapjes, niks.”

Zelfstandig

Ook Gerrit is erg tevreden in het nieuwe gelijkvloerse appartement. “Ik heb nog geen minuut terug gewild. Het is een hele overgang, je bent gewend aan je eigen omgeving. Maar je wordt ouder en vooral de tuin werd te veel. De kinderen moesten ons steeds overal bij helpen. Dat deden ze graag”, zegt Grietje meteen. “We hoefden maar een gil te geven. Maar je bent toch graag zelfstandig.”

Prachtplek

Voor het eerst hebben Gerrit en Grietje nu een echte badkamer. Gerrit: “Wij hadden een klein hokje met een douche en een wc.” Grietje: “We slapen hier ook fantastisch, het is heerlijk rustig. We hebben een prachtplek waar we heel erg blij mee zijn.”

Kom gerust langs!

In hun oude huis wonen nu huurders die meer ruimte nodig hebben. Heel goed, vindt het echtpaar dat. “Wij worden oude mensen, meer ruimte hoeven wij niet.” En wie nog twijfelt over kleiner wonen? “Die kan gerust eens langskomen!”

‘De kinderen moesten ons steeds overal bij helpen, maar je bent toch graag zelfstandig’

Mevrouw Kerkhof

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van juni 2023.