Tooltip content here Menu

Nieuw terras met het leefbaarheidsbudget

Geplaatst op dinsdag 15 juni 2021

De Gabrielflat in Hoogkerk kreeg een nieuw terras met palmbomen, lantaarns en bloembakken. Dat is mogelijk dankzij financiële steun van Kringloopplus Groningen, donateurs en het leefbaarheidsbudget van Wierden en Borgen. En natuurlijk ook dankzij enthousiaste bewoners die zelf de handen uit de mouwen staken.

Bert Bakker en Ritske van der Veen zitten in de bewonerscommissie van de Gabrielflat. Daar wonen zij zelfstandig, maar de mogelijkheid om zorg te krijgen is aanwezig. De bewoners van de Gabrielflat zitten graag samen buiten. Vrijwilligers zorgen dan voor de bediening op het terras. “Heel gezellig”, zeggen Bert en Ritske.

Opknapbeurt

Maar het terras kon wel een opknapbeurt gebruiken. “Kringloopplus Groningen stelt jaarlijks geld beschikbaar om eenzame ouderen wat meer plezier in het leven te geven. Wij hebben ons idee daarvoor aangemeld en we zijn uitgekozen”, legt Bert uit. Ritske: “Eigenlijk wilden we een korenwedstrijd organiseren, maar toen kwam corona. Het opknappen van ons terras is een prachtig alternatief.”

Met elkaar

Met een klein groepje zorgen Bert en Ritske ervoor dat het nieuwe terras er komt. “We doen het met elkaar en voor elkaar. Pieter van Delden, de chef-kok van ons restaurant, is de grote gangmaker. En ook onze huismeester Ronald helpt mee.” Wat vinden de bewoners ervan? Lachend: “Dat zijn echte Groningers. Die willen eerst ‘kieken wat ’t wordt!’”

Ook leefbaarheidsbudget aanvragen?

Dat kan! Deel uw idee voor uw straat of wooncomplex met ons via het aanvraagformulier. Wij beoordelen dan of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Onze website maakt gebruik van Google's reCAPTCHA. Lees hier hun privacy- en servicevoorwaarden.

Een opgeknapt terras

“Wij hebben meer plannen dan geld. Daarom steunde Wierden en Borgen ons met het Leefbaarheidsbudget voor de aanleg van een nieuw terras.”

Bewonerscommissie
Gabriëlflat Groningen