Tooltip content here Menu

Nieuwbouwwoningen Onderdendam aangeboden voor verhuur met 'dorpsbinding'

Geplaatst op woensdag 15 maart 2023

De zes nieuwe levensloopwoningen aan de Stadsweg in Onderdendam zijn klaar. Ze worden maandag 20 maart aangeboden via Woningnet Boven Groningen. Voor een deel van de woningen past Wierden en Borgen 'dorpsbinding' toe. Dat is voorrang als je binding hebt met Onderdendam.

 

Wierden en Borgen wil graag dat er in de nieuwe woningen aan de Stadsweg ook mensen uit Onderdendam of met een sterke binding met Onderdendam komen te wonen. Nieuwbouw in kleinere dorpen gebeurt niet vaak. Daarom doen we extra ons best om een deel van de woningen aan Onderdendamsters te kunnen verhuren.

Om met dorpsvoorrang in aanmerking te kunnen komen voor een woning hanteren we wel een aantal regels. Zo is dit alleen mogelijk voor ingeschreven woningzoekenden en gelden naast de gebruikelijke criteria over bijvoorbeeld het inkomen, ook specifieke criteria voor dorpsbinding. Bij de advertentie op Woningnet Boven Groningen staan deze regels verder uitgewerkt. 

De woningen

Levensloopbestendig
De zes nieuwe woningen aan de Stadsweg zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat de badkamer en een van de slaapkamers op de begane grond zijn. Ideaal voor senioren, maar de woningen zijn ook geschikt voor (kleine) gezinnen. 

Energiezuinig
De woningen zijn zeer energiezuinig, gasloos, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. 

Interesse?

Reageren op Woningnet Boven Groningen

Als je in aanmerking wilt komen voor een van de woningen moet je reageren op de woningadvertentie die op 20 maart in Woningnet Boven Groningen geplaatst wordt. Je hebt een week de tijd om te reageren.  

Wierden en Borgen publiceert in eerste instantie 2 van de 6 woningen. 

Woningen bekijken

Iedereen die reageert en voldoet aan de criteria voor dorpsbinding krijgt een uitnodiging om te komen kijken in de woningen. Dat verplicht uiteraard nog tot niets. Op basis van de daadwerkelijke belangstelling kan Wierden en Borgen besluiten nog 2 extra woningen met dorpsbinding te verhuren. Ook bij dorpsbinding zal de volgorde van woningtoewijzing op basis van de inschrijfduur van woningzoekenden zijn.

Huurprijs

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met huurtoeslag in de woningen kunnen woningen verlaagt Wierden en Borgen de aanvangshuur van de woningen (tot circa €650). In de jaren daarna zal de huurprijs langzaam toegroeien naar de gewenste huurprijs. Omdat de woningen zeer energiezuinig zijn, is de energierekening bij normaal gebruik van de woningen relatief laag.