Tooltip content here Menu

Onze wijkbeheerders, de oren en ogen van Wierden en Borgen

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2023

Jack, Harrold en Ronald zijn de wijkbeheerders van Wierden en Borgen. Ze zijn veel op pad en in de wijk of buurt te vinden. De kans is dus groot dat je een van hen wel eens door de straat hebt zien lopen. Deze drie mannen zijn de oren en ogen van Wierden en Borgen. Ze hebben elk een eigen werkgebied.

“We zorgen voor schone, veilige en nette straten. Als we zien dat bepaalde huizen of tuinen er niet netjes uit zien, dan bellen we aan om een praatje te maken”, legt Jack uit.

Huurders helpen

Voor de wijkbeheerders is geen dag hetzelfde. “De ene keer zien we erop toe dat de tuin netjes wordt gemaakt en de andere keer bellen we aan bij geluidsoverlast. We willen graag helpen en meedenken met onze huurders en kijken samen naar een passende oplossing. Hiervoor werken we ook samen met andere collega’s, bijvoorbeeld de woonconsulenten”, zegt Ronald. De wijkbeheerders zijn het verlengstuk van kantoor naar de huurders en andersom.

Tuingereedschap en buurtbudget

“We zijn er voor de huurders. Zo hebben we bijvoorbeeld allerlei tuingereedschap dat huurders kunnen lenen. Ook is er een buurtbudget beschikbaar dat we samen met de buurt kunnen besteden. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een buurtbarbecue of de aanschaf van een buurtbankje”, vertelt Harrold.

Spreek ze aan

Harrold, Jack en Ronald rijden of wandelen vaak een rondje door de wijken om te kijken wat er speelt. Kun jij ook wel wat hulp gebruiken, heb je een klacht of een andere vraag voor de wijkbeheerders? Spreek ze vooral een keer aan.

"We zijn er voor de huurders"