Tooltip content here Menu

Opruimdag startsein voor renovatie 51 woningen in Bedum

Geplaatst op maandag 25 april 2022

Woningstichting Wierden en Borgen organiseerde op vrijdag 22 april samen met aannemer Van Wijnen een opruimdag. Deze was voor de bewoners van 51 woningen in Bedum. Op maandag 25 april start Van Wijnen met de renovatie en verduurzaming van deze woningen. Daarvoor moeten onder andere de zolders zijn leeggeruimd. Van Wijnen plaatste daarom een afvalcontainer in de wijk. Ook Kringloop Bedum ‘4 you’ was aanwezig om herbruikbare spullen mee te nemen.

“We zijn blij met de containers en laten het verder over ons heen komen”, geven aanwezige huurders aan. De aannemer gaat onder andere de hele buitenkant van de woning isoleren, zonnepanelen plaatsen en een nieuw ventilatiesysteem aanbrengen. Hiermee wonen de huurders straks in een fijne, energiezuinige en toekomstbestendige woning. In november 2022 zijn alle 51 woningen klaar.

 

Onderdeel project Duurzaam Thuis

De woningen in Bedum zijn onderdeel van het project Duurzaam Thuis. Wierden en Borgen pakt met het project Duurzaam Thuis 150 eengezinswoningen in zes dorpen aan. Namelijk in de dorpen Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden. De 51 woningen in Bedum vormen het eerste deelproject. Op dit moment is Wierden en Borgen ook al bezig met de voorbereiding van de volgende deelprojecten. Als alles volgens planning loopt is het hele project in de tweede helft van 2023 afgerond.

 

“We zijn blij met de containers en laten het verder over ons heen komen”