Tooltip content here Menu

Reminder: Activeer je woonduur in Woningnet Groningen vóór 1 september

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022

Huur je een sociale huurwoning in de gemeente Groningen en zoek je daar een andere sociale huurwoning? Vergeet dan niet om jouw woonduur te activeren in Woningnet Groningen. Tot 1 september kun je hiermee nog extra inschrijftijd krijgen. Daarna wordt deze regeling afgebouwd.

Waarom stopt het activeren van woonduur?

De gemeente Groningen wil graag gelijkwaardige kansen creëren voor alle woningzoekenden. Daarom is besloten de gecorrigeerde inschrijftijd via woonduur af te bouwen. Tot 1 september 2022 kan iedereen zijn woonduur nog activeren. Dit geldt alleen voor alle woningzoekenden die zelf een sociale huurwoning huren van de woningcorporaties in de gemeente Groningen. Het huurcontract staat dus op jouw eigen naam. Na 1 september is het niet meer mogelijk om woonduur te activeren. 
Deze woonduurregeling gaat veranderen en wordt in 5 jaar afgebouwd. 

Wat is woonduur?

Woonduur is de periode dat je een woning huurt bij een corporatie in de gemeente Groningen. Het gaat om een lopend huurcontract dat op jouw eigen naam staat. Als je woonduur hebt geactiveerd, dan spaar je de helft van jouw woonduur extra aan inschrijftijd op je inschrijving bij WoningNet Groningen. Dit noemen zij de gecorrigeerde inschrijfdatum

Vanaf 1 september 2022 wordt de gecorrigeerde inschrijfdatum “bevroren” voor iedereen die zelf woonduur heeft geactiveerd. De bevroren datum telt nog tot en met 31 augustus 2026 mee bij het reageren op woningen. Daarna vervalt de bevroren datum en telt voor alle woningzoekenden alleen nog de datum van inschrijving.

Hoe kan ik mijn woonduur activeren?

Aanpassen van je woonduur kan nog tot 1 september 2022. Daarna kun je er geen gebruik meer van maken. Je activeert jouw woonduur door in te loggen op WoningNet Groningen.

Ga naar Mijn account en daarna naar Mijn profiel.

Daar zie je ‘Huidige Woonsituatie’. Vul daar de gegevens in van jouw eigen huurcontract. 

Lukt het je niet om jouw woonduur aan te passen? Neem dan contact met ons op.