Tooltip content here Menu

Ria uit Winsum: ‘Op deze plek kan ik op adem komen’

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2022

In haar oude straat in Baflo had verpleegkundige Ria Mulder het niet meer naar haar zin. Ze verhuisde in februari naar een hoekwoning in Winsum. Nu woont ze op loopafstand van haar werk. Een mooi plekje, waar ze echt nooit meer weg wil. “Ik vind het hier geweldig!” 

Meteen verkocht

Ria stond bij WoningNet Boven Groningen ingeschreven voor een nieuw huis. Dolblij was ze dat er een plekje vrijkwam in Winsum. Ze was meteen verkocht. “Er moest veel aan gebeuren. Een groot project. Maar samen met vrienden heb ik het hele huis aangepakt. De mooie vloer kon ik gelukkig overnemen van de vorige bewoners. En Wierden en Borgen zorgde voor goede begeleiding en een fijne, vriendelijke overdracht.”

De Viking

Ria’s nieuwe huis hoort bij De Viking. Dat is een gebouw met meerdere woningen en een binnentuin.
Daar is het gezellig en gemoedelijk. “Ik heb een heel licht huis, met een extra zijraam en een terras op het zuidwesten met veel privacy. Prachtig!” Alles is gelijkvloers. “Van één van de slaapkamers heb ik een eetkamer gemaakt. Zo heb ik een groot woongedeelte.”

25 04 2022 Vonc Op Stee #1 2022 Mw.Mulder Winsum Lsfotografie 01 (1)
Ria: 'Wierden en Borgen zorgde voor goede begeleiding en een fijne, vriendelijke overdracht’

Zware jaren

In haar werk in het verpleeghuis had ze twee zware jaren door corona, vertelt Ria. “Het voelt alsof ik weer kan ademhalen, op mijn werk én in mijn huis. Ik had in Baflo echt pech met de buurt. Ik ben er enorm op vooruit gegaan. Het is hier gezellig én veilig. Winsum is vorig jaar verkozen tot het mooiste dorp van Nederland! Het is een levendig dorp, met leuke winkeltjes. Ik voel me hier helemaal thuis.”

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van juni 2022.