Tooltip content here Menu

Samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling Buurtschap Hooge Hunze getekend

Geplaatst op dinsdag 6 september 2022

Gemeente Groningen, Rottinghuis en Wierden en Borgen hebben op maandag 5 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van ‘Buurtschap Hooge Hunze’. Samen onderzoeken ze hoe ze van het buurtschap een fijne woonplek kunnen maken.

Buurtbewoners denken mee

De samenwerkende partijen zoeken naar een goede balans tussen koop- en sociale huurwoningen. Het gebied krijgt een groene uitstraling en er wordt onderzocht hoe de loop van de oude rivier De Hunze kan worden teruggebracht in het gebied. Daarbij worden de buurtbewoners betrokken. 

Begin juli is tijdens een eerste bijeenkomst gesproken met de buurt. De buurtbewoners noemen met name het drukke verkeer over de Pop Dijkemaweg en de inpassing van het aantal woningen als belangrijke aandachtspunten voor het plan. In het najaar komt er een vervolg op deze bijeenkomst. Met als doel om aan het einde van dit jaar een plan te hebben van hoe het gebied eruit komt te zien.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Dan kun je dat aangeven via www.gemeente.groningen.nl/buurtschaphoogehunze. Heb je vragen? Dan kun je bellen met de gemeente Groningen.