Tooltip content here Menu

Tijd voor de tuin

Geplaatst op vrijdag 11 maart 2022

De temperatuur loopt op. En de eerste knoppen in bomen en planten komen uit. Tijd om de tuin voorjaarsklaar te maken! Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten, is goed onderhoud belangrijk.

Zoveel mogelijk groen in de tuin
De steeds zwaardere regenbuien in ons land zorgen voor steeds meer wateroverlast. Ook in de tuin. Wij adviseren daarom een groene tuin aan te leggen met gras en planten. Zo kan de grond het regenwater snel opnemen. Uw tuin groener maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin en vervang het zand door zwarte grond. Hierin zaait u vervolgens gras of plant u bloemen. Als u voor planten kiest, zorg dan voor verschillende soorten planten. Of begin een kleine moestuin en verbouw uw eigen groenten, fruit of kruiden.

Plant bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen
Bijen zorgen voor bestuiving van fruit en groente. Daarmee zijn ze erg belangrijk voor ons voedsel. De bijen kunnen wel wat hulp gebruiken. Plant dus in uw tuin bloemen die bijen aantrekken, zoals lavendel of de vlinderstruik Buddleja. Die trekt niet alleen bijen aan, maar ook vlinders. Voor de volle grond is bodembedekker Campanula heel geschikt. 

Wist u dat... ... de ideale hoogte van gras 3,5 cm is? Zo droogt het niet uit en krijgt onkruid de minste kans.


Weg met groene aanslag
Een hogedrukspuit doet wonderen voor een groen uitgeslagen terras. Het is een milieuvriendelijke methode om groene aanslag te verwijderen. Schuren met zand helpt ook, maar is een stuk lastiger. Is uw terras eenmaal lekker schoon? U houdt het fris door er regelmatig het kookvocht van de aardappelen overheen te gooien. Even in laten trekken, met de bezem er overheen en klaar ben u.

Tuingereedschap lenen
Heeft u een mooi plan voor uw tuin, maar heeft u geen tuingereedschap? Dan kunt u handgereedschap lenen via Wierden en Borgen. Zo zorgen we ervoor dat iedere huurder de mogelijkheid heeft om iets van de tuin te maken. Wilt u iets lenen? Neem dan contact op met ons Woonpunt en vraag naar de wijkbeheerder van Wierden en Borgen.

Meer weten over tuinonderhoud?
Kijk dan op de pagina tuinonderhoud.