Tooltip content here Menu

Tips voor een warme winter

Geplaatst op dinsdag 18 januari 2022

Buiten blijft het alweer langer licht, toch is de winter nog maar net begonnen. Om het deze winter lekker warm in huis te krijgen én te houden, kun je zelf een aantal maatregelen nemen. We helpen je op weg met een paar tips.

3 tips voor een warme winter

Sluit de buitenkraan goed af bij vorst

Strenge vorst kan er voor zorgen dat de waterleiding bevriest. De radiator blijft dan koud en je kunt zonder water komen te zitten. Dit ongemak kun je gelukkig zelf voorkomen door de buitenkraan goed af te sluiten voordat het gaat vriezen.

Sluit het ventilatierooster in de gevel

Heb je een ventilatierooster in de gevel? Zorg er dan voor dat deze in de winter gesloten is. Een open ventilatierooster kan in de winter namelijk zorgen voor een koude vloer en hoge stookkosten. Daarnaast kan vorst de leidingen beschadigen. 

Ontlucht je cv-installatie

Heb je het idee dat je je woning niet lekker warm krijgt? Je cv-ketel ontluchten kan enorm helpen. Door het ontluchten kan het water weer ongehinderd door de buizen stromen en warmte afgeven. Regelmatig ontluchten vermindert ook de kans op storingen. Onze FAQman vertelt je hoe je zelf makkelijk je cv-installatie ontlucht.