Tooltip content here Menu

Tuingereedschap nodig? Leen het gratis!

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023

Wil je je tuin netjes maken, maar heb je geen hark of grasmaaier en kun je die ook niet bij iemand uit de buurt lenen? Geen nood! Bij het uitleenpunt van Wierden en Borgen kun je gratis tuingereedschap lenen.

Huurder Ruth heeft daar goede ervaringen mee. Vorig jaar kreeg ze een hond. “Heel leuk, maar mijn tuin was aan de achterkant open”, vertelt ze. “Ik dacht: er moet een afscheiding komen, zodat de hond niet wegloopt. Alleen had ik zelf geen grondboor en hamer. Zulk gereedschap gebruik je niet vaak, dus ik vind het zonde om dat zelf te kopen.”

Uitleenpunt tuingereedschap via wijkbeheerder

Gelukkig wist Ruth dat Wierden en Borgen via de wijkbeheerder een uitleenpunt voor tuingereedschap heeft. “Eén telefoontje was genoeg. Ik kreeg ook een schop, hark en spade mee. Dit jaar heb ik een moestuin aangelegd en natuurlijk heb ik weer gebeld. Heel fijn dat ik weer gereedschap kon lenen.”

Elektrisch tuingereedschanp

Sinds kort is er op het uitleenpunt ook elektrisch tuingereedschap te leen. Zoals een grasmaaier en een heggenschaar. “Handig hoor”, vindt Ruth. “Het doet me denken aan vroeger, toen buren vaak spullen deelden. Als mijn heggenschaar kapot gaat, koop ik geen nieuwe maar leen ik hem!”

Huurder met geleend tuingereedschap
Wijkbeheerder op pad

Wil je tuingereedschap lenen?

Wil jij aan de slag in de tuin en heb je tuingereedschap nodig? Leen het dan via ons uitleenpunt. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Uitleen tuingereedschap' of bel met ons Woonpunt.