Tooltip content here Menu

Tuinopruimdag Oranjebuurt Uithuizermeeden groot succes

Geplaatst op woensdag 31 mei 2023

Afgelopen zaterdag organiseerden Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeden en Wierden en Borgen een tuinopruimdag in de Oranjebuurt in Uithuizermeeden. De tuinen in de Oranjebuurt konden wel een opfrisser gebruiken. De opruimdag was voor een aantal straten in de Oranjebuurt. Huurders uit die straten konden gratis grofvuil, groenafval, puinafval en hout inleveren. De tuinopruimdag was een samenwerking met Huurdersorganisatie HEG en Woongroep Marenland.

Milieustraat ingericht

We hadden een milieustraat ingericht met verschillende containers. Ook was het mogelijk om kruiwagens en ander tuingereedschap bij ons te lenen. Veel huurders deden mee. Ruim een half uur voordat de milieustraat open ging meldden zich de eerste huurders al. De sfeer was gezellig en de huurders vonden het een goed initiatief. Rond 2 uur in de middag zaten de meeste containers vol. Deelnemers bleven na het uitladen van hun afval ook nog even koffie drinken en kletsen. Na afloop kregen ze een potje pioenrozen mee om in hun tuin te planten.

Klaar voor de zomer

Het was een geslaagde dag, waardoor de Oranjebuurt weer is opgebloeid. Komende zomer genieten de bewoners van de tuinen die er nu weer netjes en mooi bijliggen.