Tooltip content here Menu

Verduurzaming en verbetering 220 woningen Oosterhoogebrug

Geplaatst op donderdag 18 maart 2021

Op donderdagochtend 18 maart ondertekenden Nis Baar (directeur Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen in de wijk Oosterhoogebrug in Groningen. De werkzaamheden aan de woningen in de Speenkruidstraat en Orchideestraat starten in juni.

Wat doen we aan de woningen?

Met de geplande werkzaamheden voldoen de woningen straks weer aan de eisen van nu. Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost voert onder andere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het vervangen van douche, keuken en toilet en het schilderen van de kozijnen. Daarnaast verduurzamen ze de woningen. Zo wordt de gevelbekleding vervangen, de volledige schil van de woningen geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak. Door de verduurzaming krijgen de woningen een beter energielabel, hierdoor dalen de energielasten voor bewoners aanzienlijk.

Samen met huurders én de aannemer

Er vond lange tijd geen onderhoud plaats aan de woningen in Oosterhoogebrug. Dit resulteerde in de overhandiging van een zwartboek door ontevreden huurders. Wierden en Borgen maakte in samenwerking met het Huurderscomité Oosterhoogebrug en Huurdersvereniging Hoogkerk – Noorddijk een pakket aan maatregelen voor de verbetering en verduurzaming van de woningen. Met deze intensieve samenwerking houdt Wierden en Borgen oog voor de wensen van de huurders in de wijk.

Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder Wierden en Borgen: “Ondanks de turbulente start zijn we trots op dit project. De nauwe samenwerking met het huurderscomité en de huurdersvereniging speelt daarbij een grote rol. Met Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost weten we dat de aandacht voor onze huurders prioriteit is, dat vinden we belangrijk.”

Ook de aannemer heeft oog voor de beleving van de huurder. Nis Baar, directeur van Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost: “We zijn enorm trots dat we samen met Wierden en Borgen dit prachtige project mogen oppakken. Binnen dit project werken we op basis van onze visie die gaat over sociaal, circulair en innovatief vastgoedonderhoud. Samen met Wierden en Borgen willen we een positieve impact maken in de wijk. We gaan niet eerder de wijk uit totdat iedere bewoner tevreden is."