Tooltip content here Menu

Wierden en Borgen bouwt 10 nieuwe woningen achter Koopmansplein in Ten Boer

Geplaatst op dinsdag 22 juni 2021

Achter het Koopmansplein aan de Marskramer in Ten Boer start VDM Woningen voor Wierden en Borgen deze week met de bouw van 10 duurzame eengezinswoningen. Er komt een rij van 6 woningen en een rij van 4 woningen. De eengezinswoningen krijgen een ruime woonkamer met open keuken aan de voorzijde. Op de verdieping komen 3 slaapkamers en er is een vaste trap naar de zolder. In de achtertuin komt een houten berging.

Al langere tijd lagen er plannen voor nieuwbouw voor deze locatie. In 2018 sloot Wierden en Borgen een koopovereenkomst voor de grond met de voormalige gemeente Ten Boer. Start van de nieuwbouw duurde langer door de versterkingsopgave en door een zienswijze op de bouwvergunning. De nieuwe woningen zijn naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 klaar.

Verhuur van de woningen

In de nieuwe woningen aan de Marskramer komen zowel tijdelijke als permanente huurders van de nabij liggende Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan. Voor deze huurders is een sloop-nieuwbouwtraject gaande. Een deel van hen kiest voor de Marskramer als permanente nieuwe woning en voor een ander deel is het een wisselwoning. Op www.wierdenenborgen.nl/tenboer zijn de ontwikkelingen te volgen.