Tooltip content here Menu

Wierden en Borgen maakt van 150 woningen in zes dorpen een ‘Duurzaam Thuis’

Geplaatst op dinsdag 12 oktober 2021

Op dinsdag 12 oktober ondertekenden Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder van Wierden en Borgen) en Roelof Faber (regiodirecteur van Wijnen Noord en Oost) een overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 150 woningen in de dorpen Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden. Wierden en Borgen pakt de woningen de komende jaren grootschalig aan onder de noemer ‘Duurzaam Thuis’.

 

Verduurzamen en verbeteren

Met dit project krijgen de bewoners na lange tijd eindelijk duidelijkheid. De woningen vielen tot 2019 in het versterkingsprogramma van NAM. Vanwege de afbouw van de gaswinning en de nieuwe richtlijnen is versterking niet meer nodig. De woningen worden nu verbeterd en verduurzaamd. Saskia van Lissum (programmamanager Duurzaam Thuis): “Alles draait om het verminderen van energieverbruik en verbeteren van het binnenklimaat. Hiermee krijgt de bewoner een comfortabelere woning en het is bovendien beter voor het milieu”.

Nieuwe samenwerking

Van Wijnen en Wierden en Borgen werkten nog niet eerder samen. Beide partijen hebben er veel vertrouwen in. Roelof Faber: ‘’We zijn blij dat we samen kunnen werken om Groningen nog duurzamer en mooier te maken’’.

Uitvoering

De werkzaamheden starten eind 2021 en zijn in 2023 afgerond. Eind dit jaar maakt Van Wijnen alvast twee modelwoningen gereed. In deze woningen kunnen de bewoners bekijken hoe hun woning eruit komt te zien.