Tooltip content here Menu

Wierden en Borgen tekent overeenkomst met drie aannemers voor herstel in aardbevingsgebied

Geplaatst op dinsdag 6 juli 2021

Matthieu van Olffen (Wierden en Borgen), Remi Boekema (Boekema Vastgoedonderhoud), Bart Kremer (Bouwbedrijf Kremer & Zn. b.v.) en Jurrie Cornelius (Kerbof Schilders b.v.) ondertekenden dinsdag 6 juli een overeenkomst voor schadeherstel in het aardbevingsgebied. Door samen te werken met drie vaste aannemers is het mogelijk om maatwerk te bieden bij het herstel van woningen.

De drie aannemers herstellen al ruim twee jaar aardbevingsschade voor Wierden en Borgen. Om flexibiliteit, zekerheid en kwaliteit te bieden aan huurders, kiest de woningcorporatie nu voor een langdurige samenwerking.

Maatwerk op ieder adres

Door met drie vaste partijen schade te herstellen, is het mogelijk om op ieder adres maatwerk te leveren. Dit doet Wierden en Borgen in goed overleg met zowel de aannemer als de huurder. Directeur-bestuurder Matthieu van Olffen: “Met het opgestelde schaderapport kan de aannemer aan de slag met het herstel van een woning. We houden ons bij het schadeherstel aan de gestelde kaders en voeren de werkzaamheden uit in goed overleg met de huurder. Samen zorgen we voor veilige woningen die blijven voldoen aan de behoefte van onze huurders.”

Van schademelding tot schadeherstel

Aan schadeherstel gaat een lang proces vooraf. Na een schademelding van een huurder, meldt Wierden en Borgen de schade bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Het IMG bekijkt en beoordeelt de schade en stelt een adviesrapport op. Wierden en Borgen ontvangt het adviesrapport en zet de opdracht voor herstel in gang bij een van de drie aannemers. Na het herstellen van de schade ontvangt de huurder een overlastvergoeding.

Samen zorgen we voor veilige woningen die blijven voldoen aan de behoefte van onze huurders.

Matthieu van Olffen
Directeur-bestuurder Wierden en Borgen