Tooltip content here Menu

Wierden en Borgen verduurzaamt en renoveert 103 woningen in Hoogkerk

Geplaatst op donderdag 14 september 2023

Samen met Jorritsma Bouw ondertekenden we begin september een overeenkomst voor de verduurzaming en renovatie van 103 woningen in Hoogkerk. De woningen staan in de Schildersbuurt en in de Irenestraat en Pr. Margrietstraat. De werkzaamheden starten aan het einde van dit jaar.

Verduurzamingsmaatregelen

De woningen krijgen onder andere dakisolatie, zonnepanelen en vloerisolatie. Ook worden ze voorzien van mechanische ventilatie en waar nodig HR++ glas. Door de verduurzaming krijgen de woningen een beter energielabel. Hierdoor dalen de energielasten voor de bewoners. Na alle aanpassingen krijgen de woningen een energielabel A.

Renovatie in bewoonde staat

De 79 woningen in de Schildersbuurt worden gerenoveerd in bewoonde staat. Dat betekent dat de bewoners er blijven wonen tijdens de werkzaamheden. De woningen worden onderhouden en krijgen waar nodig een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Er worden rustwoningen ingericht waar bewoners gebruik van kunnen maken als ze overlast ervaren van de werkzaamheden.

Renovatie in onbewoonde staat

De 24 woningen in de Irenestraat en Pr. Margrietstraat worden ingrijpender gerenoveerd. Onder andere de begane grondvloer wordt volledig vervangen. Ook hier worden waar nodig de badkamer, toilet en keuken vernieuwd. Hierdoor moeten de bewoners tijdelijk hun huis uit om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Voor deze bewoners zijn wisselwoningen ingericht, deze staan ook in Hoogkerk. Als de werkzaamheden klaar zijn kunnen de bewoners weer terug naar hun eigen woning.