Tooltip content here Menu

Woningen aan Slagtersrijge blijven behouden voor Ezinge

Geplaatst op donderdag 17 juni 2021

Wierden en Borgen heeft het sloopbesluit voor vier woningen aan de Slagtersrijge in Ezinge heroverwogen. Dit gebeurde op verzoek van de gemeente Westerkwartier. De woningen zouden gesloopt worden, omdat de staat van onderhoud  slecht was. De gemeente wil de vier woningen graag behouden voor de woningmarkt. Daarnaast maken de woningen onderdeel uit van het beschermd dorpsgezicht van Ezinge. In de afgelopen periode stelde Wierden en Borgen samen met bewoners, inwoners en gemeente een plan op voor het herstel van het achterstallig onderhoud en het verbeteren van de kwaliteit van de woningen.

Woningen voor starters

Op dit moment zijn twee van de vier woningen bewoond. Na de renovatie krijgen zij de mogelijkheid de woning te kopen. De twee leegstaande woningen gaan na renovatie in de verkoop. Wierden en Borgen renoveert de buitenkant, de kopers kunnen aan de slag met de binnenkant van de woning.

Behoud betaalbare woningen

Directeur Wierden en Borgen Matthieu van Olffen:  “We hebben met de voorgestelde aanpak voor deze woningen aan de Slagtersrijge een passende en afgewogen keuze gemaakt en daarbij de belangen van alle betrokkenen meegenomen. Hiermee leveren we een bijdrage aan het gewenste behoud van deze woningen binnen het beschermd dorpsgezicht van Ezinge. We bieden hiermee ook de betrokken bewoners de gevraagde zekerheid om nog voor lange tijd op deze mooie plek in het dorp te kunnen blijven wonen.”

Slagtersrijge Eezinge
Matthieu van Olffen op kantoor