Tooltip content here Menu

Yvonne uit Zuidwolde: ‘Ik kan hier tot mijn honderdste wonen’

Geplaatst op donderdag 5 mei 2022

De huur van haar huis in Bedum was laag, dat was fijn. “En toen ik er woonde, had ik er ook geen last van dat het oud was”, zegt Yvonne. Toch is ze blij dat ze verhuisd is. “In 2015 kreeg ik al bericht dat het huis gesloopt zou worden, dus ik heb best lang op de verhuizing gewacht. Als het dan zover is, wil je wel graag weg. Voor de omgeving was sloop denk ik goed, er komen mooie huizen voor in de plaats.”

Veel comfort

Vanwege de sloop kreeg Yvonne urgentie. Dat betekent voorrang via WoningNet op een andere huurwoning. Yvonne kwam op WoningNet het huis in Zuidwolde tegen. Ze vond het prachtig en was meteen verkocht. Haar nieuwe huis heeft een slaap- en badkamer beneden. “Ik kan hier tot mijn honderdste blijven wonen. En ik heb een moestuin, dat wilde ik graag. Alles is hier groen. Ook binnenshuis is het prachtig. Het huis is helemaal geverfd voor ik er in trok. Mijn nieuwe huis biedt veel comfort en ik ben heel tevreden.”

Okt2021 Vonc Op Stee #2 2021 Lsfotografie 047
Yvonne: 'Ik heb nu een moestuin, dat wilde ik graag’

Positief

De verhuisvergoeding die ze kreeg, besteedde Yvonne aan een nieuwe vloer en gordijnen. Het  verhuizen heeft ze zelf geregeld. “Het ging allemaal perfect”, blikt ze terug. “Als je er positief in staat, kan er ook weinig misgaan.” Zelf werd ze niet onrustig van het idee te moeten verhuizen, maar bij sommige buren lag dat anders, weet zij. “Een verhuizing is soms een hele stap. Niet iedereen vindt dat gemakkelijk. Het is belangrijk dat Wierden en Borgen daar oog voor heeft. De één heeft meer begeleiding nodig dan de ander.”

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van december 2021.