Zo verklein je de kans op inbrekers

Header afbeelding

Geplaatst op donderdag 7 juli 2022

Ga je een dagje weg of lekker op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk! Wouter Jan Tobbe is allround onderhoudsmedewerker van Wierden en Borgen. Hij wijst op mogelijk zwakke plekken in en om het huis én geeft 5 handige tips.

  • “Een simpele maar belangrijke tip is: draai de deur op slot als je weggaat. Ook als je even je kinderen van school haalt. Veel mensen trekken de deur gewoon achter zich dicht. Maar ze beseffen niet dat een inbreker dan maar een paar seconden tot een minuut nodig heeft om binnen te komen.”

  • “Oudere mensen hebben vaak een gevelkluisje naast de deur hangen met een huissleutel erin, bijvoorbeeld
    voor de zorgverlener. Die kluisjes zijn beveiligd met een code. Helaas is het vrij gemakkelijk om de code te kraken. Haal de sleutel dus altijd uit het kluisje als je langere tijd weggaat.”

  • “Een draai- of kiepraam dat op een kier staat, is vanaf de buitenkant zo geopend. Zónder dat je sporen van inbraak ziet. Het is dus verstandig om zulke ramen dicht te doen als je een dag weg bent of op vakantie gaat.”

  • “Inbrekers werken graag in het donker. Geef ze die kans niet! Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand thuis is ’s avonds door een paar lampen in huis aan te laten gaan met
    een tijdschakelaar. Een bewegingssensor op de buitenverlichting is ook een goed idee.”

  • “Inbrekers pakken alle kansen die ze krijgen. Een ladder die tegen het huis staat terwijl een bovenraam open staat, kan al genoeg zijn. Loop eens een rondje om je woning. Ligt of staat er iets dat inbrekers kunnen gebruiken? Haal dat weg.”

25 04 2022 Vonc Op Stee #1 2022 Wouter Jan Tobbe Lsfotografie 10 (1)

"Een inbreker heeft soms maar een paar seconden tot een minuut nodig om binnen te komen."

Wouter Jan Tobbe
Allround onderhoudsmedewerker