Tooltip content here Menu

Alle projecten Middelstum

Vanwege de aardbevingen moeten in het dorp Middelstum de woningen aangepakt worden. De Coendersweg is in 2021 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op dit moment wordt er gewerkt bij de Zuiderstraat en Florastraat. Ook zijn de bewoners van de Hamsterborg geïnformeerd over de versterkingsopgave.

Projecten in het kort

  • Coendersweg: nieuwbouw 8 woningen
  • Zuiderstraat: sloop 15 woningen
  • Florastraat: sloop 4 woningen
  • Hamsterborg versterking

Voortgang projecten

  • Start bouw Zuiderstraat begin 2024
  • Sloop Florastraat eind 2024
  • Versterking Hamsterborg

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Projectconsulenten Aardbevingsgebied
woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Dit doen we in Middelstum

Recente updates

Start van versterking

maandag 26 februari 2024

Op maandag 4 maart is het zover: de aannemer Vuurboom gaat starten met de versterkingsmaatregelen aan de Hamsterborg. Vervolgens gaat de onderaannemer Kerbof op maandag 11 maart starten met het schadeherstel in de appartementen van de bewoners. Volgens de verwachte planning staat de uitvoeringsduur op 3 maanden.

Ondertekening bouwteamovereenkomst

vrijdag 16 februari 2024

Op 14 februari ondertekenden Wierden en Borgen en bouwbedrijf Lont de bouwteamovereenkomst voor de ontwikkeling van 14 huurwoningen in Middelstum.

Het gaat hier om een bijzonder project. Gezamenlijk creëren we een groene en duurzame leefomgeving aan de Zuiderstraat en de Coendersweg. Op deze plek gaan we 14 klimaatadaptieve, natuurinclusieve en aardbevingsbestendige woningen bouwen.

De woningen bieden, door de toepassing van een groen dak en de vele nestkasten, plaats voor lokale flora en fauna. Verder gaan de klimaatadaptieve maatregelen in de woningen hittestress, wateroverlast en droogte tegen. Op deze manier spelen we in op het veranderende klimaat en creëren we een gezonde en kleurrijke buurt.

Workshop klimaatadaptatie en tuinontwerp

dinsdag 3 oktober 2023

Op maandag 18 september is er een workshop georganiseerd voor de terugkerende bewoners van de Zuiderstraat in Middelstum. De workshop is gegeven door Michiel Verheijen van Pulsatilla Tuinen.

Michiel is ontwerpend hovenier en heeft de bewoners meegenomen in de wereld van de planten, bloemen, vijvers en bomen. Hij ging samen met de bewoners brainstormen over hun nieuwe tuin.
Hij gaf de bewoners tips over welke bomen het beste zijn voor schaduw, waar je juist wel of geen terras moet plaatsen en hoe je ervoor zorgt dat je tuin klimaat adaptief is.

Daarnaast gaf hij zinvolle suggesties over hoe je je het beste een tuin kan aanleggen op kleigrond. Klei is niet de makkelijkste ondergrond, maar het is zeker mogelijk om een prachtige tuin aan te leggen.

Bewonersbijeenkomst

donderdag 24 augustus 2023

Op 14 juni hebben we een bijeenkomst georganiseerd voor de terugkerende bewoners van de Zuiderstraat. We hebben deze middag onze klimaatadaptieve ideeën en plannen gedeeld voor de nieuwe woningen en omgeving. De bewoners zijn enthousiast over de ideeën en denken mee over de invulling van een groene en duurzame leefomgeving en woning. Op maandag 18 september geven we een vervolg aan deze sessie. We geven dan een workshop over klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen.

Keukentafelgesprekken en spreekuur

donderdag 10 augustus 2023

Alle keukentafelgesprekken hebben plaatsgevonden. Vanaf maandag 4 september is er elke maandag spreekuur tussen 12:30 uur en 13:30 uur. Je kan ons vinden in de serre op de eerste verdieping.

Vergunningsaanvraag

woensdag 5 juli 2023

Op 7 juni is de vergunningsaanvraag gedaan voor het versterken van Hamsterborg. 

Sloop woningen Zuiderstraat gestart

maandag 12 juni 2023

Rozeboom uit Appingedam is gestart met de sloop van de woningen aan de Zuiderstraat. Bij een aantal woningen zijn ze nog bezig met asbest verwijderen voordat deze ook gesloopt kunnen worden. Het slopen verloopt voorspoedig.

Sloop voorbereidingen

vrijdag 27 januari 2023

De afgelopen dagen zijn de nuts-partijen bezig geweest met voorbereidingen treffen voor de sloop van de Zuiderstraat. Komende week zal er deconstructieve asbestinventarisatie worden gedaan in de woningen.

Voorlopig Stedenbouwkundig plan

maandag 4 juli 2022

Vorige week maandag hebben wij het voorlopige stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan onze bewoners. Iedereen reageerde positief. Ook hadden ze nog een paar punten om het plan te finetunen. 

Dinsdagavond is het plan gepresenteerd aan de buurt. Dit was bij een presentatie avond van de gemeente. Hierbij werden ook de plannen voor andere straten gepresenteerd.

ZAV: Even geduld aub

donderdag 19 mei 2022

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

Wijkschouw

woensdag 16 februari 2022

Gisteren zijn wij met de groep terugkerende huurders de straat op gegaan. Samen met Specht Architecten werd er gekeken naar de straat indeling, de stand van de woningen, de paden en wat er nu zo fijn is aan de Zuiderstraat. Met alle input van de bewoners, de wensen van Wierden en Borgen en de wensen van de Gemeente gaat Specht Architecten vervolgens een stedenbouwkundig plan maken. De eerste stap naar de nieuwe woningen!

Fijne kerstdagen!

donderdag 23 december 2021

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

Kerstpresentje NCG

woensdag 22 december 2021

Gisteren is de NCG langs geweest bij onze bewoners van de Florastraat met een banketstaaf en een nieuwsbrief. 

Ook Wierden en Borgen wenst iedereen fijne kerstdagen en een goed 2022 toe!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

Bewonersavond geleid door gemeente Eemsdelta en NCG

woensdag 10 november 2021

De eerste avond dat alle 44 huishoudens waren uitgenodigd om samen te komen in zalencentrum Vita Nova in Middelstum. De avond stond in het teken van de wijkvernieuwing in Middelstum Zuid-Oost. Door architectbureau Specht werd er een terugblik gedaan op de wijkschouwing en de conclusies die daaruit voort kwamen. 

Tijdens de avond was er ruimte voor vragen stellen, zorgen delen en tips geven. Onder de 44 huishoudens vallen 4 woningen van Wierden en Borgen. De overige woningen zijn particulier eigendom of van Woongroep Marenland.

Eerste bewonersavond

donderdag 30 september 2021

Gisteravond was de eerste bewonersavond voor dit nieuwe sloop- nieuwbouw project. Er was een mooie opkomst, want alle bewoners, de dorpsvertegenwoordiger en de huurders organisatie HEG waren aanwezig. De avond werd geopend door onze directeur-bestuurder, Matthieu van Olffen. Vervolgens werd het projectteam voorgesteld aan alle bewoners en namen we door wat er de komende tijd zal komen.

Wat ons betreft een geslaagde avond!

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en plannen in Middelstum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.