Alle projecten Middelstum

Header afbeelding

Vanwege de aardbevingen moeten in het dorp Middelstum huurwoningen aan de Coendersweg worden aangepakt. De oude woningen worden gesloopt en hier komen 8 nieuwe woningen voor terug. De oplevering van de nieuwe woningen staat eind 2021 gepland. 

Projecten in het kort

  • Coendersweg: nieuwbouw 8 woningen
  • Zuiderstraat: sloop 15 woningen
  • Florastraat: sloop 4 woningen

Voortgang projecten

  • Oplevering nieuwbouw Coendersweg rond maart 2022
  • Sloop Zuiderstraat eind 2022
  • Sloop Florastraat begin 2023
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Recente updates

vrijdag 27 januari 2023

Sloop voorbereidingen

De afgelopen dagen zijn de nuts-partijen bezig geweest met voorbereidingen treffen voor de sloop van de Zuiderstraat. Komende week zal er deconstructieve asbestinventarisatie worden gedaan in de woningen.

maandag 4 juli 2022

Voorlopig Stedenbouwkundig plan

Vorige week maandag hebben wij het voorlopige stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan onze bewoners. Iedereen reageerde positief. Ook hadden ze nog een paar punten om het plan te finetunen. 

Dinsdagavond is het plan gepresenteerd aan de buurt. Dit was bij een presentatie avond van de gemeente. Hierbij werden ook de plannen voor andere straten gepresenteerd.

donderdag 19 mei 2022

ZAV: Even geduld aub

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

woensdag 16 februari 2022

Wijkschouw

Gisteren zijn wij met de groep terugkerende huurders de straat op gegaan. Samen met Specht Architecten werd er gekeken naar de straat indeling, de stand van de woningen, de paden en wat er nu zo fijn is aan de Zuiderstraat. Met alle input van de bewoners, de wensen van Wierden en Borgen en de wensen van de Gemeente gaat Specht Architecten vervolgens een stedenbouwkundig plan maken. De eerste stap naar de nieuwe woningen!

maandag 31 januari 2022

Eerste verhuizingen

Afgelopen week zijn de eerste verhuizingen een feit geworden! Het aanzicht is direct veranderd. Een stuk leuker en gezelliger. 

En toevallig... Hebben wij een verhuizing vast kunnen leggen!

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Vuurboom heeft vakantie van 24 december tot en met 9 januari. 10 januari zijn zij weer bereikbaar voor u.

donderdag 23 december 2021

Fijne kerstdagen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

woensdag 22 december 2021

Oplevering eerste vier woningen

Vandaag zijn er vier woningen verhuurd aan de nieuwe bewoners!
De andere vier woningen worden later opgeleverd, door de vertraagde keuken levering.

woensdag 22 december 2021

Kerstpresentje NCG

Gisteren is de NCG langs geweest bij onze bewoners van de Florastraat met een banketstaaf en een nieuwsbrief. 

Ook Wierden en Borgen wenst iedereen fijne kerstdagen en een goed 2022 toe!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

woensdag 10 november 2021

Bewonersavond geleid door gemeente Eemsdelta en NCG

De eerste avond dat alle 44 huishoudens waren uitgenodigd om samen te komen in zalencentrum Vita Nova in Middelstum. De avond stond in het teken van de wijkvernieuwing in Middelstum Zuid-Oost. Door architectbureau Specht werd er een terugblik gedaan op de wijkschouwing en de conclusies die daaruit voort kwamen. 

Tijdens de avond was er ruimte voor vragen stellen, zorgen delen en tips geven. Onder de 44 huishoudens vallen 4 woningen van Wierden en Borgen. De overige woningen zijn particulier eigendom of van Woongroep Marenland.

donderdag 30 september 2021

Eerste bewonersavond

Gisteravond was de eerste bewonersavond voor dit nieuwe sloop- nieuwbouw project. Er was een mooie opkomst, want alle bewoners, de dorpsvertegenwoordiger en de huurders organisatie HEG waren aanwezig. De avond werd geopend door onze directeur-bestuurder, Matthieu van Olffen. Vervolgens werd het projectteam voorgesteld aan alle bewoners en namen we door wat er de komende tijd zal komen.

Wat ons betreft een geslaagde avond!

donderdag 17 juni 2021

Kijk- en keuzemoment voor de toekomstige bewoners

Voor de nieuwbouw aan de Coendersweg is het hoogste punt inmiddels bereikt! Reden om een kijkmoment te organiseren voor de toekomstige bewoners. Zij kregen donderdagmiddag 17 juni de mogelijkheid om een woning van binnen te bekijken. We hebben een rondleiding gegeven en ook bespraken we de individuele keuzes voor de keuken en badkamer. Het was een geslaagde (warme!) middag in Middelstum. 

donderdag 3 juni 2021

Voortgang van de bouw

De bouw schiet al aardig op.
Inmiddels staan de eerste zes casco’s van de in totaal acht te bouwen woningen er. De eerste vier zijn al wind- en waterdicht. De bouw trekt veel bekijks van de dorpsbewoners, er is al menig plaatje geschoten.

maandag 22 maart 2021

Start van de bouw

Bouwbedrijf Vuurboom start in opdracht van Wierden en Borgen met de bouw van de woningen. Er wordt gestart met de fundering. Dit is een fundering met schuimbeton. Er wordt in dit project geen gebruik gemaakt van heipalen. Volgens planning plaatst Vuurboom in mei de wanden. De woningen worden dan steeds beter zichtbaar.

maandag 15 maart 2021

De sloop van de oude woningen

De woningen aan de Coendersweg zijn halverwege maart gesloopt. Dit is goed verlopen. Nu is het terrein gereed om te gaan bouwen!  

dinsdag 26 januari 2021

Digitale bewonersavond

Op 26 januari organiseerden we een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Coendersweg die straks naar de nieuwbouw willen verhuizen. Tijdens deze avond vertelden wij over de globale planning, presenteerden wij de tekeningen van de nieuwe woningen en werd de aannemer (Vuurboom) voorgesteld. Ook deelden wij een aantal impressie foto's van de nieuwe woningen. Deze woningen zijn hetzelfde als de woningen die aan de Badweg in Loppersum zijn gebouwd.  

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en plannen in Middelstum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.