Alle projecten Middelstum

Header afbeelding

Vanwege de aardbevingen moeten in het dorp Middelstum huurwoningen aan de Coendersweg worden aangepakt. De oude woningen worden gesloopt en hier komen 8 nieuwe woningen voor terug. De oplevering van de nieuwe woningen staat eind 2021 gepland. 

Projecten in het kort

  • Coendersweg: nieuwbouw 8 woningen
  • Zuiderstraat: sloop 15 woningen
  • Florastraat: sloop 4 woningen
Wiebo vakman

Voortgang projecten

  • Oplevering nieuwbouw Coendersweg rond maart 2022
  • Sloop Zuiderstraat eind 2022
  • Sloop Florastraat begin 2023
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

In beeld

Recente updates

woensdag 10 november 2021

Bewonersavond geleid door gemeente Eemsdelta en NCG

De eerste avond dat alle 44 huishoudens waren uitgenodigd om samen te komen in zalencentrum Vita Nova in Middelstum. De avond stond in het teken van de wijkvernieuwing in Middelstum Zuid-Oost. Door architectbureau Specht werd er een terugblik gedaan op de wijkschouwing en de conclusies die daaruit voort kwamen. 

Tijdens de avond was er ruimte voor vragen stellen, zorgen delen en tips geven. Onder de 44 huishoudens vallen 4 woningen van Wierden en Borgen. De overige woningen zijn particulier eigendom of van Woongroep Marenland.

donderdag 30 september 2021

Eerste bewonersavond

Gisteravond was de eerste bewonersavond voor dit nieuwe sloop- nieuwbouw project. Er was een mooie opkomst, want alle bewoners, de dorpsvertegenwoordiger en de huurders organisatie HEG waren aanwezig. De avond werd geopend door onze directeur-bestuurder, Matthieu van Olffen. Vervolgens werd het projectteam voorgesteld aan alle bewoners en namen we door wat er de komende tijd zal komen.

Wat ons betreft een geslaagde avond!

donderdag 17 juni 2021

Kijk- en keuzemoment voor de toekomstige bewoners

Voor de nieuwbouw aan de Coendersweg is het hoogste punt inmiddels bereikt! Reden om een kijkmoment te organiseren voor de toekomstige bewoners. Zij kregen donderdagmiddag 17 juni de mogelijkheid om een woning van binnen te bekijken. We hebben een rondleiding gegeven en ook bespraken we de individuele keuzes voor de keuken en badkamer. Het was een geslaagde (warme!) middag in Middelstum. 

donderdag 3 juni 2021

Voortgang van de bouw

De bouw schiet al aardig op.
Inmiddels staan de eerste zes casco’s van de in totaal acht te bouwen woningen er. De eerste vier zijn al wind- en waterdicht. De bouw trekt veel bekijks van de dorpsbewoners, er is al menig plaatje geschoten.

maandag 22 maart 2021

Start van de bouw

Bouwbedrijf Vuurboom start in opdracht van Wierden en Borgen met de bouw van de woningen. Er wordt gestart met de fundering. Dit is een fundering met schuimbeton. Er wordt in dit project geen gebruik gemaakt van heipalen. Volgens planning plaatst Vuurboom in mei de wanden. De woningen worden dan steeds beter zichtbaar.

maandag 15 maart 2021

De sloop van de oude woningen

De woningen aan de Coendersweg zijn halverwege maart gesloopt. Dit is goed verlopen. Nu is het terrein gereed om te gaan bouwen!  

dinsdag 26 januari 2021

Digitale bewonersavond

Op 26 januari organiseerden we een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Coendersweg die straks naar de nieuwbouw willen verhuizen. Tijdens deze avond vertelden wij over de globale planning, presenteerden wij de tekeningen van de nieuwe woningen en werd de aannemer (Vuurboom) voorgesteld. Ook deelden wij een aantal impressie foto's van de nieuwe woningen. Deze woningen zijn hetzelfde als de woningen die aan de Badweg in Loppersum zijn gebouwd.  

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en plannen in Middelstum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.