Zuiderstraat Middelstum

Header afbeelding

Aan de Zuiderstraat in Middelstum komen 14 nieuwe woningen. Dit zal een mix worden van eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. De oude woningen worden naar verwachting begin 2023 gesloopt, de nieuwe woningen zijn naar verwachting begin 2024 klaar. 

 

Project in het kort

  • Nieuwbouw 14 woningen

Voortgang

  • In voorbereiding
  • Start sloop begin 2023
  • Verwachte oplevering begin 2024
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Recente updates

vrijdag 27 januari 2023

Sloop voorbereidingen

De afgelopen dagen zijn de nuts-partijen bezig geweest met voorbereidingen treffen voor de sloop van de Zuiderstraat. Komende week zal er deconstructieve asbestinventarisatie worden gedaan in de woningen.

maandag 4 juli 2022

Voorlopig Stedenbouwkundig plan

Vorige week maandag hebben wij het voorlopige stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan onze bewoners. Iedereen reageerde positief. Ook hadden ze nog een paar punten om het plan te finetunen. 

Dinsdagavond is het plan gepresenteerd aan de buurt. Dit was bij een presentatie avond van de gemeente. Hierbij werden ook de plannen voor andere straten gepresenteerd.

donderdag 19 mei 2022

ZAV: Even geduld aub

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

woensdag 16 februari 2022

Wijkschouw

Gisteren zijn wij met de groep terugkerende huurders de straat op gegaan. Samen met Specht Architecten werd er gekeken naar de straat indeling, de stand van de woningen, de paden en wat er nu zo fijn is aan de Zuiderstraat. Met alle input van de bewoners, de wensen van Wierden en Borgen en de wensen van de Gemeente gaat Specht Architecten vervolgens een stedenbouwkundig plan maken. De eerste stap naar de nieuwe woningen!

donderdag 23 december 2021

Fijne kerstdagen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

donderdag 30 september 2021

Eerste bewonersavond

Gisteravond was de eerste bewonersavond voor dit nieuwe sloop- nieuwbouw project. Er was een mooie opkomst, want alle bewoners, de dorpsvertegenwoordiger en de huurders organisatie HEG waren aanwezig. De avond werd geopend door onze directeur-bestuurder, Matthieu van Olffen. Vervolgens werd het projectteam voorgesteld aan alle bewoners en namen we door wat er de komende tijd zal komen.

Wat ons betreft een geslaagde avond!

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw aan de Zuiderstraat in Middelstum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.