Alle projecten Ten Boer

Header afbeelding

Vanwege de aardbevingen moeten in het dorp Ten Boer huurwoningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat worden aangepakt. De oude woningen worden gesloopt en hier komen 14 nieuwe woningen voor terug. De plannen hiervoor werkt Wierden en Borgen stap voor stap uit, in goed overleg met de betrokken bewoners. Daarnaast bouwen we 10 nieuwe eengezinswoningen aan de Standwerker.

 

Projecten in het kort

  • Standwerker: nieuwbouw 10 gezinswoningen
  • Blinkerdlaan en Ommelanderstraat: sloop van oude woningen, nieuwbouw van 14 woningen

Voortgang projecten

  • Start bouw Standwerker (verwacht voorjaar 2021)
  • Start sloop/nieuwbouw Blinkerdlaan en Ommelanderstraat (verwacht begin 2022)

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Margriet de Vries
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Dit doen we in Ten Boer

Nieuwbouw Standwerker

Sloop/nieuwbouw Blinkerdlaan en Ommelanderstraat

Recente updates

dinsdag 25 mei 2021

Nieuwe Woonupdate Ten Boer

De bewoners van de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat hebben afgelopen week een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij hen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de sloop/nieuwbouw van de woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat en de nieuwbouw aan de Standwerker. 

dinsdag 4 mei 2021

Digitale bewonersavond - bijpraten bewoners over stand van zaken

Eind mei organiseren we een digitale bewonersavond voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwbouw aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. Tijdens deze vierde zogenoemde projectcommissie bespreken we de stand van zaken en de voortgang van het project. Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor deze avond. 

maandag 5 april 2021

Toewijzing Standwerker

Een aantal bewoners van het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat kiest ervoor om één keer te verhuizen naar de nieuwbouw aan de Standwerker. Tijdens een individueel gesprek zijn de woonwensen van deze bewoners nogmaals opgehaald en inmiddels is de toewijzing gedaan. De overige woningen van de nieuwbouw aan de Standwerker worden in eerste instantie ook ingezet als tijdelijke huisvesting voor het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. De bewoners die hier gebruik van kunnen maken, hebben bericht van ons gekregen over naar welke wisselwoning zij verhuizen. Naar verwachting is dit begin 2022. Aan de andere bewoners hopen we z.s.m. duidelijkheid te kunnen geven over naar welke wisselwoning zij verhuizen.

maandag 5 april 2021

Toewijzing Standwerker

Een aantal bewoners van het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat kiest ervoor om één keer te verhuizen naar de nieuwbouw aan de Standwerker. Tijdens een individueel gesprek zijn de woonwensen van deze bewoners nogmaals opgehaald en inmiddels is de toewijzing gedaan.

De overige woningen van de nieuwbouw aan de Standwerker worden in eerste instantie ook ingezet als tijdelijke huisvesting voor het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. De bewoners die hier gebruik van kunnen maken, hebben bericht van ons gekregen over naar welke wisselwoning zij verhuizen. Naar verwachting is dit begin 2022. Aan de andere bewoners hopen we z.s.m. duidelijkheid te kunnen geven over naar welke wisselwoning zij verhuizen. 

maandag 22 maart 2021

Individuele gesprekken met bewoners

Begin maart organiseerden wij een digitale bewonersavond (projectcommissie) voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwe woningen aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. Ook zijn we deze maand individueel in gesprek gegaan met de bewoners van dit project die permanent naar de Standwerker willen verhuizen om hun woonwensen nogmaals te bespreken. 

maandag 22 maart 2021

Digitale bewonersavond en individuele gesprekken met bewoners

Begin maart organiseerden wij een digitale bewonersavond (projectcommissie) voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwe woningen aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. Ook zijn we deze maand individueel in gesprek gegaan met de bewoners van dit project die permanent naar de Standwerker willen verhuizen. 

dinsdag 9 februari 2021

Eerste woonupdate Ten Boer

Bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan kregen begin februari de eerste woonupdate voor Ten Boer bezorgd.

donderdag 17 december 2020

Brief ingangsdatum sociaal plan

Eind december 2020 ontvingen de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan een brief van Wierden en Borgen waarin officieel de ingangsdatum van het sociaal plan is aangegeven. Vanaf 1 januari 2021 maken deze bewoners aanspraak op het sociaal plan.

zondag 1 november 2020

Individuele gesprekken

In november en december voerde het projectteam van Wierden en Borgen individuele bewonersgesprekken met bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan. In dit gesprek werden de nieuwbouwplannen en stedenbouwkundige voorstellen van de gemeente voor de nieuwe woningen besproken. We hebben input op de plannen opgehaald bij de bewoners. Ook werd een vooruitblik gegeven op het sociaal plan, de nieuwe ministeriële regelingen kwamen aan bod en we bespraken de individuele (woon)wensen nogmaals.

dinsdag 6 oktober 2020

Wierden en Borgen op weekmarkt Ten Boer

Wierden en Borgen was vandaag aanwezig op de weekmarkt in Ten Boer om vragen te beantwoorden over de ontwikkelingen in de buurt.

dinsdag 6 oktober 2020

Wierden en Borgen op weekmarkt Ten Boer

Wierden en Borgen was vandaag aanwezig op de weekmarkt in Ten Boer om vragen te beantwoorden over de ontwikkelingen in de buurt.

woensdag 30 september 2020

Nieuwsbrief nieuwbouwplannen Standwerker

Wierden en Borgen brengt een nieuwsbrief uit over de nieuwbouwplannen aan de Standwerker. Deze is huis-aan-huis verspreid bij circa 150 omwonenden.

dinsdag 8 september 2020

Eerste bijeenkomst projectcommissie

Vandaag was de eerste bijeenkomst met de projectcommissie in het dorpshuis. We hebben de verschillende woningtypes doorgenomen, de uitgangspunten van de Gemeente Groningen, de uitgangspunten/toekomstplannen van Wierden en Borgen en de aanstaande nieuwbouw aan de Standwerker.

maandag 1 juni 2020

Bewonersgesprekken

Juni staat in het teken van gesprekken met de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

dinsdag 3 maart 2020

Kennismakingsgesprek projectteam en bewoners

Vandaag was er een kennismakingsgesprek tussen projectteam Ten Boer van Wierden en Borgen en de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en plannen in Ten Boer? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.