Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hier vindt u informatie om u op weg te helpen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

In de folder huur opzeggen leest u wat u allemaal moet regelen bij een verhuizing. Vergeet niet de verhuizing door te geven aan de gemeente en aan de belastingdienst wanneer u huurtoeslag ontvangt. Ook uw inboedelverzekering moet u op tijd opzeggen en / of wijziging doorgeven.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

U kunt spullen uit uw woning, zoals een laminaatvloer, aanbieden aan de nieuwe huurder. Gebruik hiervoor het overnameformulier. Deze krijgt u van ons als u de huur opzegt. Schrijf alle spullen die u ter overname aanbiedt op het formulier. Zet uw handtekening en de handtekening van de nieuwe huurder op het formulier. Als u de sleutels inlevert bij de opzichter levert u ook een kopie van het formulier in. U regelt onderling dat het bedrag wordt betaald. Wierden en Borgen bemoeit zich daar niet mee.

Worden de spullen niet overgenomen? Dan verwijdert u alle spullen vóór de eindinspectie, zoals u met onze opzichter heeft afgesproken.

Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Bespreek dit op tijd met de opzichter.

Is er voor de einddatum geen nieuwe huurder bekend? Dan kunt u de spullen verwijderen. In overleg met de opzichter kunnen sommige zaken voorlopig blijven liggen. Als u de spullen uit de woning moet verwijderen ontvangt u uiterlijk drie werkdagen daarvoor bericht van ons.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Wij komen zo snel mogelijk langs om uw woning te inspecteren. Daarna plaatsen we uw woning op onze website met woningaanbod. We proberen om zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden. Meestal lukt dit, soms duurt het iets langer. Wij laten de nieuwe huurder contact met u opnemen zodat u afspraken kunt maken over het overnemen van spullen.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is namelijk niet bij alle verzekeraars het geval.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

De meterstanden geeft u online door via de website van uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat u de eindafrekening heeft gekregen.