Woning opleveren

Header afbeelding

Ga je verhuizen? Zeg dan op tijd jouw huur op. Doe dit minimaal 1 maand voor je wil verhuizen. Je kan zelf de huur opzeggen door te bellen met het Woonpunt. Bij je opzegging plannen we de voor- en eindinspectie in. Hiervoor geldt een aantal regels en richtlijnen. Wij helpen je graag op weg.

Woning opleveren

Stap 1: Voorinspectie

In de huurvoorwaarden staat dat je de woning schoon, heel, veilig en compleet moet opleveren. Tijdens de voorinspectie loopt een medewerker van Wierden en Borgen met je door de woning en geeft aan wat je moet doen om aan de voorwaarden te voldoen. Dat leggen we vervolgens vast in een voorinspectierapport dat je ondertekent. Je ontvangt dat rapport direct na de voorinspectie per e-mail.

 • Het kan zijn dat je de woning naar eigen smaak hebt aangepast. Bijvoorbeeld met een andere keuken, een tuinberging, extra toilet of een kattenluik. Tijdens de voorinspectie geven wij aan welke veranderingen je mag laten zitten en welke je moet verwijderen. Onder beperkte voorwaarden kan Wierden en Borgen de verandering van je overnemen. Als dat niet mogelijk is, dan kan je de zelf aangebrachte verandering (ZAV) aan de nieuwe huurder aanbieden. Als de nieuwe huurder dat weigert moet je de ZAV verwijderen. Dit geven we aan bij de voorinspectie.

  Lees meer over Zelf Aangebrachte Voorzieningen. 

Stap 2: Overname spullen

Wierden en Borgen neemt geen woninginrichting, tuininrichting en stoffering over. Je kan spullen uit je woning wel aanbieden aan de nieuwe huurder. Onze medewerker vertelt je bij de voorinspectie wat wel of niet voor overname in aanmerking komt.

 • Tijdens de bezichtiging van de woning door de nieuwe huurder bespreek je samen wat de nieuwe huurder overneemt. Deze afspraken schrijf je op het overnameformulier. Zet je handtekening op het formulier en zorg ervoor dat ook de nieuwe huurder een handtekening zet. Een eventuele vergoeding voor de over te nemen spullen regel je onderling.

  Tijdens de eindcontrole geef je het ondertekende overnameformulier aan onze medewerker. Je kan niet alles ter overname aanbieden. 

 • Is er nog geen nieuwe huurder bij je langs geweest? Dan maak je met onze medewerker afspraken over de spullen die je ter overname kan aanbieden. Deze spullen blijven voorlopig in de woning achter. Als de nieuwe huurder deze spullen niet wil overnemen, moet  je deze alsnog binnen drie werkdagen verwijderen. Hierover ontvang je bericht van ons. Als je de spullen niet verwijdert, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening.

 • Als de nieuwe huurder geen spullen overneemt, verwijder je alle spullen vóór de eindinspectie.

Stap 3: Eindinspectie

Tijdens de eindinspectie controleren we of je de afspraken uit het voorinspectierapport hebt uitgevoerd. Je ondertekent ter plaatse het eindinspectierapport. Na de eindinspectie neemt onze medewerker de sleutels van de woning in ontvangst. Direct naar de eindinspectie ontvang je dit rapport per e-mail.

Bij niet goed uitgevoerde werkzaamheden of het niet verwijderen van niet overgenomen spullen, brengen we de kosten hiervan bij je in rekening. Deze kosten staan vermeld in het voor- en eindinspectierapport.

Stap 4: Eindafrekening

Als je nog kosten open hebt staan bij Wierden en Borgen, dan ontvang je binnen 2 weken na het inleveren van de sleutel een factuur. Als er geen kosten open staan, ontvang je geen factuur. Heb je ons gemachtigd om de huur automatisch af te schrijven? Dan stopt de automatische incasso vanzelf op de laatste dag dat je de woning huurt.

Tips bij verhuizen

 • Zorg dat je de gemeente op de hoogte stelt van je adreswijziging. Dit doe je bij de gemeente waar je gaat wonen.
 • Met de verhuisservice van PostNL regel je dat je post automatisch met je mee verhuist. Je verzekeraar, je bank en andere bedrijven sturen de post dan naar je nieuwe adres.
 • Als je Huurtoeslag ontvangt is het belangrijk om je nieuwe huur door te geven aan Belastingdienst. Dit kan vanaf het moment dat je ingeschreven staat op je nieuwe adres via ‘Mijn Toeslagen’.
 • Wijzig bij je verzekeraar je inboedelverzekering op tijd of zeg deze op.
Okt2021 Vonc Op Stee #2 2021 Lsfotografie 095
NZ6 1607

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.