Fonds Klein Onderhoud en Glasfonds

Header afbeelding

Een goed onderhouden woning zorgt voor meer woonplezier. Groot onderhoud en grote reparaties doen wij. Klein onderhoud en kleine reparaties doe je zelf. Als je lid bent van het Fonds Klein Onderhoud en het Glasfonds nemen wij een aantal van jouw reparatietaken van je over. Op deze pagina lees je hier meer over en  kan je je aanmelden.

Fonds Klein Onderhoud: extra hulp bij reparaties

Het Fonds Klein Onderhoud (FKO) is een service van Wierden en Borgen voor extra hulp bij reparaties. Als je lid bent van het FKO voeren wij een aantal reparaties voor je uit die je anders zelf moet doen. Het lidmaatschap kost €3,58 per maand.

In de Reparatiewijzer zie je welke reparaties onder het FKO vallen. 

Lid worden van het FKO?

Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in. 

Glasfonds: hulp bij glasschade

Een gebroken raam of andere glasschade is erg vervelend. De kosten voor het repareren of vervangen kunnen van het glas kunnen hoog oplopen. Normaal betaal je als huurder zelf de kosten hiervoor. Als je lid bent van ons Glasfonds betalen wij de reparatiekosten. Het lidmaatschap kost €0,85 per maand.

Lid worden van het Glasfonds?

Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in. 

  • Het Glasfonds dekt materiaal- en loonkosten van de reparatie en vervanging van gebroken glas. Dit geldt voor glas dat bedoeld is om licht door te laten in je huurwoning. Hier valt ook het glas in de binnenwanden van je woning onder. Denk bijvoorbeeld aan deuren met glas erin.

  • De volgende reparaties en vervangingen worden niet vergoed. Reparaties of vervangingen die nodig zijn omdat:

    • je zelf schade hebt gemaakt aan het glas
    • de schade al bestond op het moment dat jij je inschreef voor het Glasfonds;
    • er schade is ontstaan door inbraak of diefstal. Het Glasfonds dekt de reparatie wél als een politierapport kan bewijzen dat er inderdaad ingebroken of gestolen is.

Boekema Vastgoed repareert of vervangt glasschade als je lid bent van het Glasfonds.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het FKO en het Glasfonds

Waar kan ik zien of ik lid ben van het FKO of het Glasfonds?

In het huurcontract staat of je lid bent van het FKO en/of het Glasfonds. 

Wie repareert het ‘lek- en blindslaan’ van dubbelglas?

Lek- en blindslaan betekent dat er vocht tussen het dubbelglas komt. Daardoor ontstaat er een waas. Wierden en Borgen repareert het ‘lek- en blindslaan’ van dubbelglas. Is hier in jouw woning sprake van? Dan kun je contact opnemen met ons Woonpunt.

Aanmelden FKO en/of Glasfonds

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan lid te worden van het Fonds Klein Onderhoud en/of het Glasfonds. Let op: als je lid wordt van het Fonds Klein Onderhoud na het ingaan van je huurcontract, dan betaal je eenmalig €40,- instapkosten. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van jouw aanvraag.