Tooltip content here Menu

Sleutels en sloten

Het goed kunnen afsluiten van je woning is belangrijk. Ben je een sleutel kwijt of wil je sleutels bijmaken? In veel gevallen kun je dat zelf doen bij de sleutelspecialist. Gaat het om een sleutel met een certificaat? Dan kun je een extra sleutel bij ons bestellen. De kosten zijn voor jou.

Problemen met jouw sleutel?

Sleutel kwijt

Is je sleutel kwijt en kan je de deur niet meer openen? Dan kan je een slotenmaker langs laten komen om je te helpen. Je kan ook ons bellen. Dan komt een van onze vakmannen om de deur open te maken. We proberen dit zo snel mogelijk voor je in te plannen. Je betaalt hiervoor wel kosten. Kan de deur alleen geopend worden door het slot te vervangen? Dan zijn de kosten van een nieuw slot ook voor eigen rekening.

Sleutel afgebroken

De kosten voor een afgebroken sleutel zijn voor jou als huurder. Je kunt zelf een afspraak maken met een slotenmaker.

Sleutel kapot

Is je sleutel kapot? Neem dan contact met ons op voor advies of dien een reparatieverzoek in. 

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen rondom sleutels en sloten

Mag ik de sloten op mijn deuren aanpassen?

Ja dat mag. Je kunt een nieuw slot kopen bij de bouwmarkt en deze zelf plaatsen. Het onderhoud en herstel betaal je zelf. Heb je liever dat wij de sloten vervangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij bespreken samen met jou de mogelijkheden en de kosten.

Kan ik een extra sleutel bijbestellen?

In veel gevallen kun je zelf een sleutel bij laten maken bij de sleutelspecialist.

Gaat het om een sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan heeft de sleutel waarschijnlijk een certificaat. Zo'n sleutel kun je niet zelf laten bijmaken. Een nieuwe sleutel met certificaat bestel je bij ons. Dit kan telefonisch of via e-mail.

Wij vragen je om het nummer op de gecertificeerde sleutel aan ons door te geven. De kosten voor een nieuwe sleutel moet je zelf betalen.

Ik heb mezelf buitengesloten. Wat nu?

Heb je geen enkele manier meer om in huis te komen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Er komt dan iemand bij je langs.

Houd er rekening mee dat de kosten voor het openen van de woning voor eigen rekening zijn. Je betaalt de nieuwe cilinder en de manuren. De kosten zijn afhankelijk van het type slot maximaal € 250,-.

Kan ik een nieuwe druppel of afstandsbediening bijbestellen?

Per appartement ontvang je twee druppels en je kunt een extra druppel bijbestellen. Hiervoor betaal je € 15,- borg.

Wil je een extra afstandsbediening bestellen voor de appartementencomplexen in Hoogkerk/Groningen? Daarvoor betaal je een borg van € 25,-.

Wil je weten hoeveel je betaalt voor een extra afstandsbediening in het Wad-gebied? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Voldoen de sloten van mijn woning aan het Politiekeurmerk?

Nee, onze sloten voldoen niet aan het Politiekeurmerk. Ze hebben wel een beoordeling van 2 sterren. Dit betekent dat een slot het binnendringen van inbrekers minstens drie minuten vertraagt.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.