Sleutels en sloten

Header afbeelding

Het goed kunnen afsluiten van uw woning is belangrijk. Bent u een sleutel kwijt of wilt u sleutels bijmaken? In veel gevallen kunt u dat zelf doen bij de sleutelspecialist. Gaat het om een sleutel met een certificaat? Dan bestelt u een extra sleutel bij ons. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Problemen met uw sleutel?

Sleutel kwijt

Eén van onze monteurs kan komen om de deur van de woning open te maken. U betaalt hiervoor wel kosten. Kan de deur alleen geopend worden door het slot te vervangen? Dan zijn de kosten van een nieuw slot ook voor eigen rekening.

Sleutel afgebroken

De kosten voor een afgebroken sleutel zijn voor de huurder zelf. U kunt zelf een afspraak maken met een slotenmaker.

Sleutel kapot

Is uw sleutel kwijt of kapot? Neem dan contact met ons op voor advies of dien een reparatieverzoek in. 

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen rondom sleutels en sloten

Mag ik de sloten op mijn deuren aanpassen?

Ja dat mag. U kunt een nieuw slot kopen bij de bouwmarkt en deze zelf plaatsen. Het onderhoud en herstel betaalt u zelf. Heeft u liever dat wij de sloten vervangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden en de kosten.

Kan ik extra sleutel bijbestellen?

In veel gevallen kunt u zelf een sleutel bij laten maken bij uw sleutelspecialist.

Gaat het om een sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan heeft de sleutel waarschijnlijk een certificaat. Zo'n sleutel kunt u niet zelf laten bijmaken. Een nieuwe sleutel met certificaat bestelt u bij ons. Dit kan telefonisch of via e-mail.

Wij vragen u om het nummer op de gecertificeerde sleutel aan ons door te geven. De kosten voor een nieuwe sleutel moet u zelf betalen.

Ik heb mezelf buitengesloten. Wat nu?

Heeft u geen enkele manier meer om in huis te komen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Er komt dan iemand bij u langs.

Houd er rekening mee dat de kosten voor het openen van de woning voor eigen rekening zijn. U betaalt de nieuwe cilinder en de manuren. De kosten zijn afhankelijk van het type slot maximaal € 250,-.

Kan ik een nieuwe druppel of afstandsbediening bijbestellen?

Per appartement ontvangt u twee druppels en u kunt een extra druppel bijbestellen. Hiervoor betaalt u € 15,- borg.

Wilt u een extra afstandsbediening bestellen voor de appartementencomplexen in Hoogkerk/Groningen? Dan betaalt u een borg van € 25,-.

Wilt u weten hoeveel u betaalt voor een extra afstandsbediening in het Wad-gebied? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Voldoen de sloten van mijn woning aan het Politiekeurmerk?

Nee, onze sloten voldoen niet aan het Politiekeurmerk. Ze hebben wel een beoordeling van 2 sterren. Dit betekent dat een slot het binnendringen van inbrekers minstens drie minuten vertraagt.

Liever even contact? Dat kan.

Vandaag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16.30 uur.