Sleutels en sloten

Header afbeelding

Het goed kunnen afsluiten van uw woning is belangrijk. Bent u een sleutel kwijt of wilt u sleutels bijmaken? In veel gevallen kunt u dat zelf doen bij de sleutelspecialist. Gaat het om een sleutel met een certificaat? Dan bestelt u een extra sleutel bij ons. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Problemen met uw sleutel?

Sleutel kwijt

Wij hebben geen reservesleutels van onze woningen. Eén van onze monteurs kan komen om de deur van de woning open te maken. U betaalt hiervoor wel kosten. Kan de deur alleen geopend worden door het slot te vervangen? Dan moet u ook de kosten voor een nieuw slot betalen.

Sleutel afgebroken

De kosten voor een afgebroken sleutel zijn voor de huurder zelf. U kunt zelf een afspraak maken met een slotenmaker.

Sleutel kapot

Is uw sleutel kwijt of kapot? Neem dan contact met ons op voor advies of dien een reparatieverzoek in. 

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen rondom sleutels en sloten

Mag ik de sloten op mijn deuren aanpassen?

Ja dat mag. U kunt een nieuw slot kopen bij de bouwmarkt en deze zelf plaatsen. Het onderhoud en herstel betaalt u zelf. Heeft u liever dat wij de sloten vervangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden en de kosten.

Kan ik extra sleutel bijbestellen?

In veel gevallen kunt u dat zelf doen bij de sleutelspecialist. Gaat het om een sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan kan het om een sleutel met een certificaat gaan. Deze kunt u niet zelf laten bijmaken. Een nieuwe sleutel met certificaat bestelt u bij ons. Dit kan telefonisch of via e-mail. Wij vragen u om het nummer op de gecertificeerde sleutel aan ons door te geven. De kosten voor een nieuwe sleutel moet u zelf betalen.

Ik heb mezelf buitengesloten. Wat nu?

Als u niet op een andere manier binnen kunt komen, neem dan telefonisch contact met ons op. Houd er rekening mee dat de kosten voor uw eigen rekening zijn. U betaalt de nieuwe cilinder en de manuren. De kosten zijn afhankelijk van het type slot en bedragen maximaal € 250,-.

Kan ik een nieuwe druppel of afstandsbediening bijbestellen?

Per appartement ontvangt u twee druppels. U kunt een extra druppel bijbestellen. Hiervoor betaalt u € 15,- borg.

Wilt u een extra afstandsbediening bestellen? Dan betaalt u een borg van € 25,-. Dit geldt voor de appartementencomplexen in Hoogkerk/Groningen. Wilt u weten hoeveel u betaalt voor een extra afstandsbediening in het Wad-gebied? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Voldoen de sloten van mijn woning aan het Politiekeurmerk?

Nee, onze sloten voldoen niet aan het Politiekeurmerk, maar hebben een beoordeling van 2 sterren. Dit betekent dat deze sloten het binnendringen van inbrekers minstens drie minuten vertraagt.

Liever even contact? Dat kan.

Vandaag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16.30 uur.