Tooltip content here Menu

Denk aan de brandgang. Opgeruimd is veilig!

Geplaatst op donderdag 18 augustus 2022

Voor jouw veiligheid en die van je buren is het belangrijk dat de brandgang goed toegankelijk is. Het komt regelmatig voor dat dit niet het geval is. De brandgang staat dan bijvoorbeeld vol met fietsen of grofvuil. Of de haag en het onkruid hebben de brandgang helemaal overwoekerd. Als huurder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en netjes houden van de brandgang die grenst aan jouw woning of tuin.

Houd de brandgang bereikbaar

Je mag geen voorwerpen in de brandgang plaatsen. Ook moet je de haag snoeien en het onkruid weghalen. “De belangrijkste reden hiervoor is de veiligheid”, vertelt Louis Wolf, woonconsulent bij Wierden en Borgen. “Bij calamiteiten, zoals brand, moeten de hulpdiensten zonder obstakels hun werk kunnen doen. Brandgangen zijn vaak ook vluchtroutes. Daarom moeten ze vrij blijven.”

Nette brandgang voor een leefbare buurt

Een andere reden is de leefbaarheid. “Anderen moeten geen last hebben van rondslingerende spullen”, zegt Louis. “Het draait allemaal om een beetje rekening houden met elkaar. Vaak trekt een beetje rommel meer rommel aan. Waar één fiets staat, staan een week later drie fietsen. Voorkom dat, dan blijft het netjes.”

Hulp nodig?

Lukt het je niet om de brandgang zelf op te ruimen, of heb je handgereedschap nodig? Neem dan contact op om de opties te bespreken.

Een nette leefomgeving, daar zorg je samen voor

Wil je samen met de buren de brandgang aanpakken? Wierden en Borgen heeft een

Buurtbudget voor ideeën van huurders voor het verbeteren van de buurt. Bijvoorbeeld het schoonmaken van een brandgang. Wil jij hiermee aan de slag? Vul dan het aanvraagformulier in.