De buurt verbeteren

Header afbeelding

Wij willen dat u niet alleen in uw eigen huis, maar ook in uw buurt fijn woont. Wilt u meer plezier beleven aan de plek waar u woont? Vraag dan bij ons het Leefbaarheidsbudget aan. Hiermee kan u de straat of buurt een oppepper geven, iemand helpen of een gezellige middag organiseren met uw buren.

Wat kan u doen met het Leefbaarheidsbudget?

Wat er mogelijk is, is altijd maatwerk. U kunt het Buurtbudget aanvragen voor veel verschillende ideeën. Een bankje bij een wooncomplex, een AED-apparaat, of een cursus daarvoor. Het opknappen van een binnentuin, een extra treetje bij een stoep, er is heel veel mogelijk. Je kunt ook denken aan sociale activiteiten, zoals het organiseren van een buurtbarbecue of een gezellige picknick. Of een schoonmaakactie met de hele buurt. Zolang het maar bijdraagt aan plezierig, schoon en veilig wonen.

Sociale hulp

Heeft uzelf of een van uw buren moeite met opruimen? Merkt u dat een van uw buren erg eenzaam is? Of kunt uzelf of een buur hulp gebruiken om de administratie weer op orde te krijgen?

Met het Leefbaarheidsbudget kunnen we helpen om dit samen op te lossen. Soms werken wij hierin ook samen met andere organisatie.

Extra voorzieningen in uw wooncomplex

Heeft u behoefte aan meer gemak in uw woonomgeving? U kunt hierbij denken aan: een elektrische deuropener, een extra opstapje naar de gezamenlijke voordeur of een bankje bij uw wooncomplex.

Met het Leefbaarheidsbudget kunnen we u helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Schone, nette en veilige buurt

Soms kan uw buurt wel een oppepper gebruiken. De tuinen zijn verwaarloosd, de brandgang is onveilig of er ligt bijvoorbeeld veel zwerfaval.

Met het Leefbaarheidsbudget kan u een opschoonactie voor de buurt organiseren. Of elkaar helpen met de tuin of een gezamenlijk stuk grond opknappen.

Ontmoet uw buren

Heeft u behoefte aan meer contact met uw buren? Of wilt u een gezamenlijke ruimte in uw wooncomplex waar u uw buren kunt ontmoeten?

Met het Leefbaarheidsbudget kan u bijvoorbeeld een buurtbarbecue organiseren, een ontmoetingsruimte inrichten of een ‘Mooiste tuin-wedstrijd’ organiseren. 

Okt.2020 Op Stee Bert Bakker Hoogkerk Lsfotografie 01

Een opgeknapt terras

“Wij hebben meer plannen dan geld. Daarom steunde Wierden en Borgen ons met het Leefbaarheidsbudget voor de aanleg van een nieuw terras.”

Bewonerscommissie
Gabriëlflat Groningen

Leefbaarheidsbudget aanvragen

Heeft u ideeën voor uw straat of wooncomplex? Of wilt u met de buurt iets leuks organiseren? Vul dan het aanvraagformulier hieronder in. 

Wij mogen uw idee steunen als het voldoet aan de richtlijnen voor leefbaarheidsuitgaven uit de 'Woningwet 2015'. Daarom kijken wij eerst of de aanvraag hieraan voldoet. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met een van onze woonconsulenten.