Tooltip content here Menu

De buurt verbeteren

Je wil fijn wonen in je huis en buurt. Heb je een goed idee om de plek waar je woont nóg beter te maken? Vraag dan bij ons het Buurtbudget aan! Hiermee kun je de straat of buurt een oppepper geven, iemand helpen of een gezellige middag organiseren met je buren.

Wat kun je doen met het Buurtbudget?

Je kunt het Buurtbudget aanvragen voor veel verschillende ideeën. Een bankje bij een wooncomplex, een AED-apparaat of een cursus daarvoor. Het opknappen van een binnentuin, een extra treetje bij een stoep, er is heel veel mogelijk. Je kunt ook denken aan sociale activiteiten, zoals het organiseren van een buurtbarbecue of een gezellige picknick. Of een schoonmaakactie met de hele buurt. Als het maar bijdraagt aan plezierig, schoon en veilig wonen.

Sociale hulp

Heeft één van je buren of heb je zelf moeite met opruimen? Merk je dat een buurman erg eenzaam is? Of kun jij wel wat hulp gebruiken om de administratie weer op orde te krijgen? Of misschien iemand anders in de wijk?

Met het Buurtbudget kunnen we je helpen om dit samen op te lossen. Soms doen we dat samen met andere organisaties.

Extra voorzieningen in je wooncomplex

Heb je behoefte aan meer gemak in jouw woonomgeving? Je kunt hierbij denken aan: een elektrische deuropener, een extra opstapje naar de gezamenlijke voordeur of een bankje bij je wooncomplex.

Met het Buurtbudget kunnen we helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Schone, nette en veilige buurt

Soms kan je buurt wel een oppepper gebruiken. De tuinen zijn verwaarloosd, de brandgang is onveilig of er ligt bijvoorbeeld veel zwerfaval.

Met het Buurtbudget kan je een opschoonactie voor de buurt organiseren. Of elkaar helpen met de tuin of een gezamenlijk stuk grond opknappen.

Ontmoet je buren

Heb je behoefte aan meer contact met je buren? Of wil je een activiteit met je buren organiseren?

Met het Buurtbudget kan je bijvoorbeeld een buurt-barbecue organiseren, een clubje oprichten of een ‘Mooiste tuin-wedstrijd’ organiseren. 

Een opgeknapt terras

“Wij hebben meer plannen dan geld. Daarom steunde Wierden en Borgen ons met het Buurtbudget voor de aanleg van een nieuw terras.”

Bewonerscommissie
Gabriëlflat Groningen

Buurtbudget aanvragen

Ben je huurder van Wierden en Borgen en heb jij ideeën voor je straat of wooncomplex? Of wil je met de buurt iets leuks organiseren? Vul dan het aanvraagformulier hieronder in. 

De invulvelden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze website maakt gebruik van Google's reCAPTCHA. Lees hier hun privacy- en servicevoorwaarden.

Wij mogen jouw idee steunen als het voldoet aan de richtlijnen voor leefbaarheidsuitgaven uit de 'Woningwet 2015'. Daarom kijken wij eerst of de aanvraag hieraan voldoet. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met een van onze woonconsulenten.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.