Tooltip content here Menu

Resultaten huurderspanel over reparatieverzoeken

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2024

In het najaar van 2023 verstuurden we een onderzoek naar ons digitaal huurderspanel. Het thema: Onze dienstverlening bij reparatieverzoeken. De vragen gingen onder andere over het melden van een reparatieverzoek, de wachttijden, het melden van problemen en suggesties voor verbeteringen. Dit gaf ons meer inzicht in de wensen van onze huurders.

De belangrijkste resultaten

Dit waren de 3 belangrijkste resultaten*:

  1. Huurders willen het liefst een reparatieverzoek telefonisch doorgeven of via het online klantportaal ‘Mijn Wierden en Borgen’.
  2. Als huurders een melding willen ontvangen dat de vakman onderweg is, willen ze die het liefst per sms of WhatsApp.
  3. Meer dan de helft van de huurders vindt het geen probleem om een week te wachten op het uitvoeren van een niet-dringend reparatieverzoek.

*ingevuld door 104 van de 137 leden, respons 76%

De resultaten nemen we mee in het project ‘Goed geregeld, snel gefikst’. Dit project moet ervoor zorgen dat huurders (nog) beter geholpen worden bij de afhandeling van reparatieverzoeken. We maken daarin een afweging tussen de wensen van de huurder en de praktische uitvoerbaarheid.

Vakman bij huurwoning
Vakman bij huurder aan de deur

Wat is het huurderspanel?

Het digitale huurderspanel helpt Wierden en Borgen om de dienstverlening te verbeteren. De leden van het huurderspanel zijn allemaal huurders van Wierden en Borgen. 2x per jaar sturen we een korte vragenlijst over verschillende onderwerpen. De antwoorden geven inzicht in wat huurders belangrijk vinden. En waar Wierden en Borgen extra aandacht voor moet hebben.

Ook lid worden?

Ben je huurder bij Wierden en Borgen en wil je ook lid worden van het digitale huurderspanel? Dat kan!