1e paal de grond in voor twee nieuwe woningen aan de Noorderstraat in Ulrum

 

Een ouderwetse hei-installatie, de burgemeester, koffie met koek en hopelijk mooi winterweer. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie starthandeling voor de bouw van  twee nieuwe woningen in Ulrum.

Hoe zat het ook al weer?

In de zomer van 2016 heeft woningstichting Wierden en Borgen de twee woningen aan de Noorderstraat 35 en 37 in Ulrum aangekocht en gesloopt. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met Stichting Ulrum 2034. Architect Annet Ritsema van Specht Architecten uit Groningen heeft het ontwerp gemaakt voor de twee nieuwe levensloopbestendige woningen. Het ontwerp past in het straatbeeld en voldoet aan de eisen van deze tijd.

Samen de eerste heipaal slaan

Op vrijdag 23 februari 2018 namen burgemeester Wiersema van de gemeente De Marne, de heer Noorda, voorzitter van stichting Ulrum 2034 en de heer Kramer, directeur van Woningstichting Wierden en Borgen ons mee in de planvorming en de ontwikkelingen in het prachtige dorp Ulrum. Vervolgens werd de eerste paal geslagen en is het projectdoek onthuld.

De woningen

Er zullen twee levensloop bestendige woningen worden gebouwd, met een slaapkamer en badkamer beneden. Eén van de twee woningen is bestemd voor bewoners die ook op de plek gewoond hebben. Voor de andere woning zal een huurder gezocht worden.

Planning van de werkzaamheden

Vanaf 5 maart 2018 zal aannemer Benus daadwerkelijk beginnen met de werkzaamheden. Eind 2018 is de oplevering aan de nieuwe bewoners gepland.

Overzicht