Tooltip content here Menu

Schildersbuurt Hoogkerk

Voor 79 woningen in de Schildersbuurt in Hoogkerk gaan we een renovatie uitvoeren in bewoonde staat. Om de woningen energiezuiniger te maken gaan we de woningen goed isoleren, zonnepanelen plaatsen en zorgen voor een goede ventilatie. Daarnaast doen we het nodige onderhoud.

Project in het kort

  • Renovatie en onderhoud
  • 79 gezinswoningen
  • H.N.Werkmanstraat, Nico Bulderstraat, Jan Bulthuisstraat, C. Jetsesstraat en Jordensstraat

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start werkzaamheden begin 2024
  • Verwachte oplevering eind 2024

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust!

Danique Postma
Projectconsulent 
projecten-hg@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust!

Paula Zuidema
Projectconsulent 
projecten-hg@wierdenenborgen.nl

Wat gaan we doen

We gaan 79 woningen in de Schildersbuurt renoveren. Ook gaan we de woningen verduurzamen.

De volgende werkzaamheden gaan we uitvoeren in elke woning: vervangen van de dakpannen, nieuwe groepenkast en isoleren van kopgevels waar nodig. Daarbij worden ook de kozijnen aan de voor- of achtergevel vervangen. Voor de woningen aan de Nico Bulderstraat (oneven), C. Jetsesstraat (oneven), Jan Bulthuisstraat (oneven) en H.N. Werkmanstraat (oneven) zijn dit de kozijnen aan de voorzijde. Voor de woningen aan de Nico Bulderstraat (even), Jan Bulthuisstraat (even), Jordensstraat (oneven) en H.N. Werkmanstraat (even) zijn dit de kozijnen aan de achterzijde.

We verduurzamen de woning met: zonnepanelen, mechanische ventilatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Op basis van leeftijd vervangen we de keuken, toilet, badkamer, vlizotrap en Cv-ketel.

Recente updates

We zijn gestart met het eerste blok!

dinsdag 23 januari 2024

Het is zover! Aan de H.N. Werkmanstraat zijn we gestart met het eerste blok. De woningen staan al in de steigers en de werkzaamheden in de woningen zijn ook volop aan de gang. De bedrijvigheid is goed te zien in de straat. 

We plaatsen nestkasten

maandag 8 januari 2024

Vorig jaar hebben we de woningen natuurvrij gemaakt. We zijn gestart met het plaatsen van nestkasten voor de vleermuizen en mussen. Zo voldoen we aan de wet- en regelgeving rondom Flora en Fauna. Eind januari verwachten we hiermee klaar te zijn. 

We hebben een aannemer gevonden!

maandag 14 augustus 2023

Na verschillende aanmeldingen hebben wij een goede aannemer geselecteerd. Jorritsma gaat de woningen renoveren. Ze zijn volop in voorbereiding en beginnen binnenkort met de opnames van de woningen.

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de voorbereidingen en nemen we contact op voor de keukentafelgesprekken. Deze vinden plaats in september/oktober. We bespreken dan met de bewoners de werkzaamheden en hun persoonlijke situatie.

We hebben 70% akkoord behaald op het plan.

donderdag 15 juni 2023

We kunnen nu verder met de voorbereidingen!
Ook hebben we de omgevingsvergunning binnen. Nadat we een goede aannemer vinden om het werk te doen maken we hiervoor een planning.

Bewoners zijn geinformeerd over het plan

woensdag 1 februari 2023

Tijdens de inloopmiddagen kregen bewoners informatie over het project.  Alle vragen over de werkzaamheden en regelingen zijn beantwoord. Zo werd het plan duidelijk en weten bewoners wat ze kunnen verwachten.

 

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van wat we doen in de Schildersbuurt in Hoogkerk? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.