Over ons

Header afbeelding

Over Wierden en Borgen

Wierden en Borgen is een woningcorporatie met ruim 6.700 sociale huurwoningen in de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta, Groningen en Westerkwartier. Bij Wierden en Borgen worden we al meer dan 100 jaar gedreven door een maatschappelijke betrokkenheid bij het wonen in het gebied dat reikt van de stad Groningen tot aan de Waddenzee.

We vinden dat iedereen een goede woning verdient, veilig, betaalbaar en duurzaam. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, van portiekwoningen tot levensloopbestendige woningen. We hebben ruime keuze, voor een betaalbare prijs.

Ons werkgebied

Woningstichting Wierden en Borgen is actief van Stad tot Wad. U kunt huren in de gemeenten 't Hogeland, Eemsdelta, Groningen en Westerkwartier.

Het Hogeland

Bedum, Noordwolde, Zuidwolde, Onderdendam, Eenrum, Hornhuizen, Houwerzijl, Kloosterburen, Leens, Mensingeweer, Pieterburen, Schouwerzijl, Ulrum, Vierhuizen, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn, Westernieland, Zoutkamp, Zuurdijk, Adorp, Baflo, Den Andel, Rasquert, Sauwerd, Winsum, Oldenzijl, Oudeschip, Roodeschool en Uithuizermeeden.

Eemsdelta

Garrelsweer, Garsthuizen, Loppersum, Middelstum, Stedum, Westeremden en Wirdum.

Groningen

Hoogkerk, Oosterhoogebrug, Middelbert, Engelbert, Garmerwolde, St. Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Woltersum.

Westerkwartier

Ezinge, Feerwerd, Garnwerd.

Dit deden we in 2020

We hebben een jaarbeeld gemaakt van wat we deden in 2020. Wist u dat we ruim 38.000 telefoontjes hebben gehad? En 450 cv-ketels en 174 douches hebben vervangen? Check de facts in deze infographic.

Meer weten? Duik dan eens in onze jaarverslagen. Die vindt u bij Beleid en Reglementen.

Bestuur en Raad van Commissarissen

De heer M.G. van Olffen is directeur-bestuurder van Wierden en Borgen. De Raad van Commissarissen heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij Wierden en Borgen. De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf leden:

 

  • De heer K. Parie, voorzitter

  • De heer F. Haven, vice-voorzitter

  • Mevrouw M. Hilbolling, lid

  • Mevrouw M.P. Sulter-Zeinstra, lid

  • De heer J. Postema, lid

 

 

Riekele Prinsstraat (2)
Bedum (2)

Samenwerken met huurdersorganisaties

Huurdersorganisaties zijn belangrijke overlegpartners voor Wierden en Borgen. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die voor onze huurders van belang zijn.

Leden van huurdersorganisaties nemen ook plaats in bewonerscommissies om belangen van huurders in lopende projecten te behartigen.

Documenten

Huurdersmagazine Op Stee

Twee keer per jaar geven we het huurdersmagazine 'Op Stee' uit. In het magazine leest u belangrijke informatie over onze organisatie en relevante ontwikkelingen voor u als huurder. Iedere huurder ontvangt gratis een exemplaar van het huurdersmagazine in de brievenbus.

Beleid en reglementen

We geven onze huurders, belanghebbende partijen en andere geïnteresseerden graag inzicht in onze werkzaamheden. Op deze pagina publiceren we daarom belangrijke documenten met betrekking tot beleid en reglementen.