Tooltip content here Menu

Over ons

Over Wierden en Borgen

Wierden en Borgen verhuurt ruim 7.000 sociale huurwoningen in de provincie Groningen: van Stad tot Wad. Wij vinden wonen waardevol. Een thuis is een basisvoorwaarde om goed en gelukkig te leven. Iedereen in Nederland heeft recht op een huis. Maar waardevol wonen is meer dan een huis van steen. Het is een thuis. 

We willen zorgen dat je kunt wonen in een veilige, betaalbare en liefst ook nog duurzame woning van voldoende kwaliteit. Dat is dé grote uitdaging waar we ons verantwoordelijk voor voelen. Eerlijk is eerlijk: het gaat nog niet altijd even soepel. We hebben een inhaalslag te maken in het aardbevingsgebied en met de uitvoering van groot onderhoud. Daar werken we hard aan. We leren en ontwikkelen en we werken samen met partners in de regio. Allemaal om het werk van Stad tot Wad te kunnen verzetten.

Ons verhaal

Ieder huis is een thuis. De plek waar wordt geleefd en beleefd. Je kunt prachtig wonen in Groningen: van Stad tot Wad. Een gebied in beweging. We verbeteren, verduurzamen en vernieuwen de komende jaren veel woningen. Dat gaat nog niet altijd soepel en vraagt veel geduld van bewoners. Maar samen met de regio gaan we de uitdagingen aan. Voor onze huurders.

Ons werkgebied

Woningstichting Wierden en Borgen is actief van Stad tot Wad. Je kunt huren in de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Groningen. Wij maken ieder jaar prestatieafspraken met deze gemeenten. Benieuwd naar deze afspraken? Je vindt ze onder beleid en reglementen.

Het Hogeland

Bedum, Noordwolde, Zuidwolde, Onderdendam, Eenrum, Hornhuizen, Houwerzijl, Kloosterburen, Leens, Mensingeweer, Pieterburen, Schouwerzijl, Ulrum, Vierhuizen, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn, Westernieland, Zoutkamp, Zuurdijk, Adorp, Baflo, Den Andel, Rasquert, Sauwerd, Winsum, Oldenzijl, Oudeschip, Roodeschool en Uithuizermeeden.

Eemsdelta

Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Stedum, 't Zandt, Westeremden, Wirdum en Zeerijp.

Groningen

Hoogkerk, Oosterhoogebrug, Middelbert, Engelbert, Garmerwolde, St. Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Woltersum.

Dit deden we in 2022

We hebben een jaarbeeld gemaakt van wat we deden in 2022. Wist je dat we 38.708 telefoontjes hebben gehad? En 459 cv-ketels en 86 douches hebben vervangen? 

Wat we verder nog hebben gedaan:

 • 6.662 woningen in bezit
 • 78 nieuwe woningen opgeleverd en 110 woningen gesloopt
 • 0 woningen gekocht en 10 verkocht
 • 466 woningen verbeterd en verduurzaamd (energielabel A)
 • 530 woningen (op)nieuw verhuurd
 • de huurachterstand is €481.169
 • €547.940 besteed aan leefbaarheid
 • 86 douches, 92 keukens, 167 wc's en 459 ketels vervangen
 • 12.349 reparaties uitgevoerd
 • bij 820 woningen gepland onderhoud uitgevoerd
 • Onze klantenservice ontving 11.304 e-mails en 38.708 telefoontjes
 • KWH-kwaliteitscijfer 7,3
 • 47 miljoen euro geïnvesteerd (21,8 woningverbetering, 23,5 sloop-nieuwbouw, 1,7 overig)
 • 98 medewerkers

Meer weten?

Bekijk dan eens onze jaarverslagen. Die vind je bij Beleid en Reglementen.

Bestuur en Raad van Commissarissen

De heer M.G. van Olffen is directeur-bestuurder van Wierden en Borgen. De Raad van Commissarissen heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij Wierden en Borgen. De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf leden:

 

 • Mevrouw M.P. Sulter-Zeinstra, voorzitter
 • De heer F. Haven, vice-voorzitter
 • De heer J. Postema, lid
 • De heer K.P. Groenveld, lid
 • Mevrouw A.C. Dekker, lid
Matthieu Van Olffen
Bedum gezien vanaf het water

Samenwerken met huurdersorganisaties

Huurdersorganisaties zijn belangrijke overlegpartners voor Wierden en Borgen. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die voor onze huurders van belang zijn.

Leden van huurdersorganisaties nemen ook plaats in bewonerscommissies om belangen van huurders in lopende projecten te behartigen.

Werken bij Wierden en Borgen

Bekijk onze vacatures

Bij Wierden en Borgen werk je dagelijks aan het woonplezier van onze huurders. Samen met je collega's zorg je ervoor dat onze huurders wonen in een veilige, betaalbare en liefst ook duurzame woning van voldoende kwaliteit. Wij zoeken mensen die zich vol energie inzetten voor dit doel. Op welk gebied maak jij het verschil voor onze huurders?

We zoeken een ervaren projectleider die stevig in zijn schoenen staat. Jij staat bij jouw collega’s bekend om jouw sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je affiniteit met de versterkingsopgave, verduurzaming en – natuurlijk – de corporatiesector.

Documenten

Huurdersmagazine Op Stee

Twee keer per jaar geven we het huurdersmagazine 'Op Stee' uit. In het magazine lees je belangrijke informatie over onze organisatie en relevante ontwikkelingen voor jou als huurder. Iedere huurder ontvangt gratis een exemplaar van het huurdersmagazine in de brievenbus.

Beleid en reglementen

We geven onze huurders, belanghebbende partijen en andere geïnteresseerden graag inzicht in onze werkzaamheden. Op deze pagina publiceren we daarom belangrijke documenten over ons beleid en reglementen.