Hulp bij geldzaken

Header afbeelding

Financiële problemen, het kan iedereen overkomen. Het belangrijkste is dat u op tijd om hulp vraagt. Dat kan via Wierden en Borgen, maar u kunt ook zelf contact opnemen met hulpverlenende instanties in uw gemeente. 

Hulp bij geldzaken

Wie helpt er in uw gemeente

Gemeente Groningen

Alle wijken in Groningen hebben een WIJ team. Een WIJ team helpt inwoners bij financiële en andere problemen. Zij helpen u bij het op orde brengen van financiën of het aanmelden bij een kredietbank. U vindt het WIJ team bij u in de buurt door uw postcode in te vullen op de website.

Gemeente Het Hogeland

In gemeente Het Hogeland helpt Mensenwerk Hogeland inwoners bij financiële en andere problemen. Zij kunnen u helpen bij het op orde brengen van financiën of de aamelding bij een kredietbank. U vindt de gegevens van op de website.

Gemeente Eemsdelta

In de gemeente Eemsdelta helpt welzijnsorganisatie Cadanz Welzijn u bij het op orde brengen van u financiën of ondersteunen bij de aanmelding bij een kredietbank. Contactinformatie vindt u op de website.

Gemeente Westerkwartier

In de Gemeente Westerkwartier zijn er meerdere instanties die hulp bieden bij financiële en andere problemen, zoals Schuldhulpmaatje, Humanitus en Sociaal werk de Schans.

Voorzieningswijzer gemeente Groningen

Via Wierden en Borgen meldt u zich aan voor gratis en vrijblijvend financieel advies met De VoorzieningenWijzer. In een persoonlijk gesprek zoekt een medewerker van De VoorzieningenWijzer samen met u uit op welke toeslagen u recht hebt en hoe u dit aanvraagt. Op dit moment is de VoorzieningenWijzer beschikbaar voor huurders in de gemeente Groningen. We hopen dat we dit in de toekomst aan al onze huurders kunnen aanbieden. 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geldzaken

Ik kan de huur niet meer betalen. Wat nu?

Als u de huur niet meer kunt betalen, is het belangrijk om zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen. We bespreken dan samen met u de mogelijkheden. Het is altijd mogelijk om iets te regelen. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen.

Wanneer schakelen jullie een deurwaarder in?

Wij schakelen een deurwaarder in als u uw maandelijkse huur niet betaalt. De kosten voor de deurwaarder zijn dan voor u. Natuurlijk willen we niet dat het zover komt. Daarom doen wij ons best om samen met u betalingsproblemen te voorkomen of op te lossen. Dus wacht niet tot het niet meer gaat: neem meteen contact met ons op.

Ik heb een brief van de deurwaarder ontvangen. Wat nu?

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de deurwaarder. Contactgegevens van de deurwaarder staan op de ontvangen brief. Zorg ervoor dat u het dossiernummer bij de hand heeft als u contact opneemt.

Ik heb een factuur ontvangen voor een overige vordering. Kan ik een betalingsregeling treffen?

Een betalingsregeling treffen is mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Wat is de voorzieningenwijzer?

In de huidige gemeente Groningen kunt u zich aanmelden voor gratis financieel advies met de Voorzieningenwijzer. Heeft u interesse? Neem dan telefonisch contact op met Wierden en Borgen.

Interessante documenten

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.