Tooltip content here Menu

Uitleen Tuingereedschap

Je wilt aan de slag in je tuin, maar je hebt niet het juiste gereedschap? En ook je buren of kennissen hebben niet wat jij zoekt? Geen probleem! Ben je huurder van Wierden en Borgen, leen dan gratis tuingereedschap van onze wijkbeheerders. Via het Woonpunt is het zo geregeld.

Direct naar:

Tuingereedschap lenen in 5 stappen

 1. Neem contact op met het Woonpunt via (050) 402 37 50 of e-mail woonpunt@wierdenenborgen.nl
 2. Vertel wat je nodig hebt en wanneer je het graag zou willen gebruiken.
 3. De medewerker van het Woonpunt geeft je vraag door aan een wijkbeheerder van Wierden en Borgen.
 4. Een wijkbeheerder neemt contact met jou op. Jullie spreken een dag en tijd af. De wijkbeheerder brengt de spullen bij je thuis.
 5. Ben je klaar met je tuinklus? Je neemt contact op met de wijkbeheerder en spreekt af wanneer hij de spullen weer kan ophalen.

Wat voor gereedschap kan ik lenen?

Heb je een schep, hark, snoeischaar of grondboor nodig? Zoek je een hamer om palen in de grond te slaan? Je kunt het gratis lenen. Veel gereedschap hebben we op voorraad. Gevaarlijk gereedschap zoals een kettingzaag lenen we niet.  

Daarbij kun je denken aan: 

 • Schep
 • Hark
 • Snoeischaar
 • Schoffel
 • Ander handgereedschap
 • Elektrische grasmaaier
 • Elektrische heggeschaar
 • Elektrische grastrimmer

Uitleg en hulp

Onze wijkbeheerders weten hoe je tuingereedschap slim gebruikt. Leen je elektrische apparaten, dan krijg je daar ook uitleg bij. Heb je andere vragen over jouw tuin? Stel ze gerust. De wijkbeheerder denkt graag met je mee.  

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als gereedschap stuk gaat?

In de tuin werken is soms zwaar werk. Er kan altijd gereedschap stuk gaan. Is er iets kapot gegaan tijdens jouw klus? Neem contact op met de wijkbeheerder en bespreek het. Als je er niets aan kon doen, dan betalen wij de kosten.  

Wat gebeurt er als ik gewond raak door jullie tuingereedschap?

We zorgen ervoor dat veilig en schoon tuingereedschap van ons leen. En leen je elektrische apparatuur van ons, dan krijg je van de wijkbeheerder er altijd uitleg bij. Maar let op! Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je het gereedschap veilig gebruikt. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als er iets gebeurt of als je gewond raakt. 

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.