Loppersum

Wierden en Borgen staat vanwege de aardbevingsproblematiek voor een grote opgave in Loppersum. De afgelopen twee jaar hebben wij al 89 woningen versterkt en verduurzaamd. Deze woningen zijn aardbevingsbestendig en energiezuinig verbouwd. Circa 100 woningen moeten wij nog aanpakken. De komende jaren zetten wij alles op alles om ook deze bewoners in een aardbevingsbestendige en energiezuinige woning te laten wonen.

Opgave Wierden en Borgen in Loppersum

Oktober 2019

  • De nieuwbouw aan de Badweg is gestart. Bekijk hier een fotoverslag of lees meer over de woningen die gebouwd worden.
  • In september zijn bewoners van blauwe, gele en paarse woningen op het kaartje geïnformeerd over het vervolg van de aanpak van hun woningen. Stap voor stap werken we in overleg met de bewoners de plannen verder uit. 

Juli / augustus / september 2019:

  • Medio augustus start de bouw van de woningen aan de Badweg.
  • In september organiseren wij verschillende bewonersavonden voor huurders van de blauwe, gele en paarse woningen (zie bovenstaande kaart). Zij ontvangen hiervoor eind augustus een uitnodigingsbrief. Tijdens de bewonersavonden worden onder andere een fasering en globale planning besproken.
  • De tweede Woonupdate Loppersum verschijnt nadat alle bewoners van de blauwe, gele en paarse woningen in september zijn bijgepraat tijdens de bewonersavonden. Hierin wordt een totaaloverzicht opgenomen voor Loppersum, zodat huurders ook van elkaar weten wat waar gaat gebeuren en wanneer. Huurders krijgen de Woonupdates in de brievenbus. Woningeigenaren kunnen de Woonupdates lezen via deze site.

Mei / juni 2019

  • De afgelopen maanden is gewerkt aan een plan van aanpak. Dit is half juni goedgekeurd door het bestuur van Wierden en Borgen. De afgelopen maand is dit plan besproken met de huurdersorganisatie. Ook vinden gesprekken plaats met de NCG over vier huiseigenaren die hun dak delen met huurders. De ideeën moeten op elkaar worden afgestemd, zodat een gezamenlijke aanpak en samenwerking ontstaat.
  • Voor de huurders die terugkeren in de nieuwbouw aan de Badweg organiseerde Wierden en Borgen op 23 mei jl. een informatieavond. Een 3D-filmpje gaf de bewoners een goede indruk van hun toekomstige woning. Het filmpje werd dan ook positief ontvangen. Na de zomer start de bouw en de oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Vragen?

U bent van harte welkom in onze huiskamer aan de Verbindingsweg 2. Iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur is een van de woonconsulenten (Wessel Holman, Janine Douma, Edwin Barth) aanwezig om uw vragen, suggesties of tips te bespreken. U kunt ook buiten de openingstijden een afspraak maken. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar.

 

Meer informatie 

Details

Aanbod
Projecten
Type
Overig
Status
1593
Plaats
Loppersum
Aantal eenheden
119
Type woning
System.String[]