Tooltip content here Menu

Stadsweg en P. Waijerstraat Groningen

In Groningen gaan we op de Stadsweg 8 woningen en op de P. Waijerstraat 16 woningen verduurzamen en renoveren.

Project in het kort

  • Renovatie en verduurzaming
  • 8 woningen Stadsweg
  • 16 woningen P. Waijerstraat

Voortgang

  • In voorbereiding
  • Start werkzaamheden begin 2024
  • Oplevering 2024

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Paula Zuidema
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Jason Rosaria
Woonconsulent projecten 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voorstel plan Stadsweg

Het plan is om aan de Stadsweg 8, 9, 10, 12, 13, 14, 17 en 18 in totaal 8 woningen te renoveren. Ook willen we de woningen gaan verduurzamen.

De volgende werkzaamheden willen we uitvoeren in elke woning: zolder beloopbaar maken, onderhoud aan het dak, nieuwe groepenkast, vervangen van de regenpijpen, vervangen van de bestaande dakkapellen en het uitvoeren van onderhoud aan de berging. 

We willen de woningen verduurzamen met: mechanische ventilatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, glasvervanging en schilderen van de kozijnen. Ook plaatsen we 6 rode zonnepanelen, 4 op de woning en 2 op de berging. 

Op basis van leeftijd vervangen we de keuken, toilet, badkamer, vlizotrap en CV- ketel. De CV-ketel wordt verplaatst naar zolder. 

De woningen aan de Stadsweg zijn aangemerkt als Gemeentelijk monument. We zijn nog in afwachting van de vergunning van de Gemeente Groningen. 

Voorstel plan P. Waijerstraat

Ook aan de P. Waijerstraat 11 t/m 25 A willen we gaan renoveren en verduurzamen. Het gaat hier om 16 duplexwoningen, dit zijn 8 bovenwoningen en 8 benedenwoningen. 

De volgende werkzaamheden willen we uitvoeren in elke woning: zolder beloopbaar maken, vervangen of aanbrengen vlizotrap, uitvoeren onderhoud berging + nieuwe dakbedekking, uitvoeren onderhoud kelder, nieuwe groepenkast, vervangen dakpannen en schilderen van de kozijnen. 

We verduurzamen de woning met: zonnepanelen, mechanische ventilatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie begane grond, vloerisolatie bovenwoning en vloerisolatie op de zolder. 

Op basis van leeftijd vervangen we de keuken, toilet en badkamer. 

De woningen aan de P. Waijerstraat zijn aangemerkt als Gemeentelijk monument. We zijn nog in afwachting van de vergunning van de Gemeente Groningen. 

Recente updates

De keukentafelgesprekken zijn in volle gang!

woensdag 25 oktober 2023

We hebben al veel bewoners gesproken tijdens een keukentafelgesprek. De aankomende weken krijgt de rest van de bewoners ook een gesprek. Hopelijk kunnen we snel melden dat het akkoord binnen is en de renovatie doorgaat voor alle woningen. We wachten nog wel op goedkeuring van de Gemeente Groningen. 

Degene die het werk voor ons gaat uitvoeren is Aannemersbedrijf Rottinghuis. Je kunt ze de aanstaande tijd wat vaker vinden in de wijk om de werkzaamheden voor te bereiden. We werken druk aan de planning, zodra dit definitief is communiceren we dit met de bewoners. Ook ontvangen omwonenden een bericht over de planning in verband met eventuele overlast en werkverkeer. 

 

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de voorbereidingen en nemen we contact op voor de keukentafelgesprekken. Deze vinden plaats in september/oktober. We bespreken dan met de bewoners de werkzaamheden en hun persoonlijke situatie.

De tekeningen zijn klaar

dinsdag 8 augustus 2023
Voor dit project heeft de architect de tekeningen gemaakt en ingediend bij de Gemeente Groningen. We wachten op goedkeuring vanuit de gemeente om de plannen definitief te maken.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de Stadsweg en de P. Waijerstraat? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.