Alle projecten Hoogkerk

Header afbeelding

In juli 2019 heeft Wierden en Borgen samen met de huurdersvereniging Hoogkerk Noorddijk e.o. en de gemeente Groningen afspraken gemaakt over het onderhoud van de huurwoningen in Hoogkerk. Aan een deel van de woningen was jarenlang niks gebeurd en ook de isolatie van de woningen liet te wensen over. Sinds de zomer van 2019 werken we hard aan de verbetering van deze woningen. 

Project in het kort

  • Woningverbetering en groot onderhoud
  • Nieuwbouw Polmanstraat
Jason

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Jason Rosaria
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Paula Zuidema

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Paula Zuidema
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Dit doen we in Hoogkerk

In uitvoering

In voorbereiding

In voorbereiding

MJJ Industriestraat Eo 27

Renovatie Industriestraat, Irenestraat, Margrietstraat

Afgerond 2022

Molukse wijk; na afronding

Renovatie Molukse wijk

Afgerond 2021

Recente updates

maandag 13 februari 2023

Het laatste blok

We zijn bezig met het laatste blok. De andere woningen zijn inmiddels opgeleverd en de bewoners zijn terugverhuisd naar hun eigen woning. Het weer zat elke keer mee tijdens het vervangen van het dak waardoor we nog steeds op planning lopen.

woensdag 31 augustus 2022

Precieze tekeningen van de woning

Voor dit project is nu een architect aan de slag om de woningen heel precies op tekening te zetten. Omdat de oude tekeningen van het bouwjaar niet meer voldoen. Deze tekeningen zijn nodig om de plannen vorm te geven. En om de gemeente te informeren over onze plannen.

woensdag 31 augustus 2022

Het dak eraf!

Van het tweede blok worden de dakplaten vandaag verwijderd door Sloopbedrijf Dusseldorp in opdracht van de aannemer Rottinghuis. Gelukkkig hebben we er mooi weer bij en morgen worden de nieuwe platen geplaatst.

vrijdag 29 juli 2022

Het eerste blok is klaar!

Vandaag is het eerste blok van de vijf opgeleverd! Deze 2 woningen zijn door Rottinghuis voor de bouwvak opgeleverd, na de bouwvak starten we met blok 2.

dinsdag 12 juli 2022

Werkzaamheden begonnen

Half juni is aannemer Rottinghuis' begonnen met de werkzaamheden aan de Kerkstraat in Hoogkerk. De bewoners wonen al meer dan een jaar met stempels in de slaapkamers om het dak te stutten. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan! We zijn nog in gesprek met het IMG of de schade is veroorzaakt door aardbevingen. We gaan de dakplaten vervangen. En omdat het dak er volledig af moet, worden alle wanden en vloeren van de bovenruimtes opnieuw afgewerkt.  

Vanwege de impact van de werkzaamheden verhuizen bewoners tijdelijk naar een wisselwoning een paar woningen verderop. In de woningen worden direct de douche, toilet en keuken vernieuwd (waar nodig) en wordt aardbevingsschade hersteld. Ook verduurzamen we de woningen: ze krijgen mechanische ventilatie, een nieuwe ketel en zonnepanelen. 

De werkzaamheden worden per blokje van 2 woningen gedaan. Zo gaat het 'treintje' door tot voorjaar 2023 de laatste woning gereed is.

woensdag 15 juni 2022

De Wiebowagen voor de laatste loodjes

De Wiebowagen was aanwezig in de Jordensstraat! Samen met bouwbedrijf Tadema organiseerde Wierden en Borgen een inloopmiddag voor de bewoners. Om er zeker van te zijn dat het project goed is afgerond konden bewoners nog eventuele opleverpuntjes aangeven. Zo liep de vakman direct met de bewoner mee en loste het waar mogelijk direct op!

vrijdag 10 juni 2022

Inloopmiddag Middenweg 30 t\/m 44 en de Schoenerstraat 2 t\/m 40

Op dinsdag 17 mei was er een inloopmiddag voor de bewoners. Hier heeft Wierden en Borgen plannen voorgesteld aan de bewoners. En hebben de bewoners input gegeven op de plannen. Wij kijken terug op een geslaagde middag. Nu hard aan de slag met het vervolg!

dinsdag 22 februari 2022

We zijn bijna klaar

Bij de meeste woningen hebben we inmiddels een Mechanische Ventilatie box geplaatst en een CO2 melder. De binnendeuren worden ingekort. Zo ontstaat er ruimte voor de luchtcirculatie die nodig is. De deur van de keuken naar de berging gaan we controleren en waar nodig voorzien van borstels. Deze borstels sluiten de kieren die tocht doorlaten af. Het leidingwerk wordt afgemaakt en de opleverpunten worden opgepakt.

maandag 10 januari 2022

We gaan verder


De vakantieperiode is achter de rug en we gaan verder met de afronding van het project. Bouwbedrijf Tadema en de medewerkers van Wierden en Borgen zijn weer volop aan het werk. We zijn druk bezig met de planning om de werkzaamheden af te ronden. Onze opzichter doet de laatste opleveringen en Bouwbedrijf Tadema zet de laatste puntjes op de i. De installatiewerkzaamheden worden afgemaakt en bij een aantal woningen wordt de riolering hersteld.

woensdag 22 december 2021

Een kerstpakketje!

De feestdagen staan voor de deur en de werkzaamheden worden gepauzeerd. Om iedereen een fijne kerst te wensen deelde Wierden en Borgen samen met bouwbedrijf Tadema kerstpakketten uit aan de bewoners van Jordensstraat.  

dinsdag 19 oktober 2021

Nieuwe kozijnen

Bouwbedrijf Tadema is sinds vorige week begonnen met het vervangen van de kozijnen van de woningen. Op weg naar tocht en kou vrije woningen!

vrijdag 23 juli 2021

Bouwvakantie

Aannemer Tadema is tijdens de bouwvak niet aan het werk. De bouwvak is van vrijdag 23 juli t/m maandag 16 augustus. Na de bouwvak gaan we weer verder. We wensen u een fijne vakantie toe.

dinsdag 1 juni 2021

De werkzaamheden zijn gestart!

In juni zijn we gestart met de werkzaamheden. We volgen de route die op het kaartje staat.

Deze werkzaamheden voeren we uit aan de Jordensstraat 2 t/m 46 en 7 t/m 11:
- nieuwe kozijnen op de begane grond, woonkamer, hal en keuken,
- in de achtergevel plaatsen we een deur naar de tuin (keuze bewoner),
- beschadigde delen van folie vervangen.

Deze werkzaamheden voeren we uit aan de Jordensstraat 15 t/m 19:
- vervangen grote raam in de woonkamer,
- vervangen beschadigde delen van folie,
- toiletraam vervangen voor geïsoleerd raam.

Deze werkzaamheden voeren we bij alle woningen uit:
- controleren mechanische ventilatie,
- te dunne verwarmingsbuizen vervangen,
- oude en niet werkende radiatoren vervangen,
- controleren alle installaties,
- leveren afstandsbediening voor de afzuiging in de badkamer,
- motor afzuigkap controleren,
- kruipruimtes controleren.

Deze werkzaamheden voeren wij uit afhankelijk van de staat van de woning:
- vernieuwen douche, toilet, keuken, cv-ketel, vlizotrap, mechanische ventilatie,
- radiator in badkamer vervangen,
- openingen in het dak dichtmaken,
- kozijnen controleren op gebreken,
- deur berging controleren.

vrijdag 28 mei 2021

Akkoord plan

Na goed overleg met de huurdersvereniging is er een akkoord bereikt. Samen zijn we tot een plan gekomen om de kou- en tocht problemen op te lossen. 

Toon meer resultaten
Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat we doen in Hoogkerk? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update in één van de projecten plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.