Alle projecten Hoogkerk

Header afbeelding

In juli 2019 heeft Wierden en Borgen samen met de huurdersvereniging Hoogkerk Noorddijk e.o. en de gemeente Groningen afspraken gemaakt over het onderhoud van de huurwoningen in Hoogkerk. Aan een deel van de woningen was jarenlang niks gebeurd en ook de isolatie van de woningen liet te wensen over. Sinds de zomer van 2019 werken we hard aan de verbetering van deze woningen. 

Project in het kort

  • Woningverbetering en groot onderhoud
  • Jordenstraat, Molukse wijk, Groenhof, Industriestraat, Irenestraat, Margrietstraat, Halmbuurt, Reddingiusweg, Suikerbuurt, Schilderswijk en Polmanstraat

Voortgang

  • In uitvoering
MJJ Jelmer En Martin 13

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Jelmer de Vries
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Recente updates

dinsdag 22 februari 2022

We zijn bijna klaar

Bij de meeste woningen hebben we inmiddels een Mechanische Ventilatie box geplaatst en een CO2 melder. De binnendeuren worden ingekort. Zo ontstaat er ruimte voor de luchtcirculatie die nodig is. De deur van de keuken naar de berging gaan we controleren en waar nodig voorzien van borstels. Deze borstels sluiten de kieren die tocht doorlaten af. Het leidingwerk wordt afgemaakt en de opleverpunten worden opgepakt.

zondag 6 februari 2022

De laatste loodjes

Ook bij de woningen aan de Industriestraat 36 t/m 56 is HTO gestart met het isoleren van de gevels. Op een aantal opleverpunten na is het project bijna klaar!

zondag 16 januari 2022

We isoleren de gevels

Na de kerstvakantie is HTO weer gestart met de werkzaamheden. Na het isoleren van de gevels aan de Industriestraat 11 t/m 29 waren de woningen aan de Irenestraat 2 t/m 10 aan de beurt. Het oude isolatiemateriaal wordt uit de spouw gehaald. Daarna worden de muren weer opgevuld met nieuw isolatiemateriaal.

maandag 10 januari 2022

We gaan verder


De vakantieperiode is achter de rug en we gaan verder met de afronding van het project. Bouwbedrijf Tadema en de medewerkers van Wierden en Borgen zijn weer volop aan het werk. We zijn druk bezig met de planning om de werkzaamheden af te ronden. Onze opzichter doet de laatste opleveringen en Bouwbedrijf Tadema zet de laatste puntjes op de i. De installatiewerkzaamheden worden afgemaakt en bij een aantal woningen wordt de riolering hersteld.

woensdag 22 december 2021

Een kerstpakketje!

De feestdagen staan voor de deur en de werkzaamheden worden gepauzeerd. Om iedereen een fijne kerst te wensen deelde Wierden en Borgen samen met bouwbedrijf Tadema kerstpakketten uit aan de bewoners van Jordensstraat.  

woensdag 22 december 2021

Een kerstpakketje!

De feestdagen staan voor de deur en Bouwbedrijf HTO is tijdens de kerstvakantie afwezig. Om alle bewoners een fijne kerst te wensen deelde Wierden en Borgen samen met HTO kerstpakketten uit aan de bewoners.

maandag 1 november 2021

Gestart aan de Irenestraat

Inmiddels zijn we ook aan de Irenestraat gestart. Dit is het laatste blok die aan de beurt is voor de binnen werkzaamheden. Bewoners krijgen een nieuwe douche, toilet of keuken. Ook hier vindt de nodige isolatie plaats en waar nodig vervangen we de vloer.

dinsdag 19 oktober 2021

Nieuwe kozijnen

Bouwbedrijf Tadema is sinds vorige week begonnen met het vervangen van de kozijnen van de woningen. Op weg naar tocht en kou vrije woningen!

zondag 22 augustus 2021

Bouwbedrijf HTO gaat verder met de werkzaamheden

Bouwbedrijf HTO gaat na de bouwvak verder met de werkzaamheden. Na de even kant van de Industriestraat starten we met het isoleren van de woningen aan de oneven kant van de Industriestraat. (nummer 11 t/m 29)  

vrijdag 23 juli 2021

Bouwvakantie

Aannemer Tadema is tijdens de bouwvak niet aan het werk. De bouwvak is van vrijdag 23 juli t/m maandag 16 augustus. Na de bouwvak gaan we weer verder. We wensen u een fijne vakantie toe.

vrijdag 23 juli 2021

Bouwvakantie

Aannemer HTO is tijdens de bouwvak niet aan het werk. De bouwvak is van vrijdag 23 juli t/m maandag 16 augustus. Na de bouwvak gaan we weer verder. We wensen u een fijne vakantie.

vrijdag 16 juli 2021

Einde project! Een afscheidscadeau

Maandag 19 juli geeft Jorritsma Bouw en Wierden en Borgen een afscheidscadeautje aan de wijk. Dit wordt in de namiddag overhandigd aan alle bewoners!

dinsdag 1 juni 2021

De werkzaamheden zijn gestart!

In juni zijn we gestart met de werkzaamheden. We volgen de route die op het kaartje staat.

Deze werkzaamheden voeren we uit aan de Jordensstraat 2 t/m 46 en 7 t/m 11:
- nieuwe kozijnen op de begane grond, woonkamer, hal en keuken,
- in de achtergevel plaatsen we een deur naar de tuin (keuze bewoner),
- beschadigde delen van folie vervangen.

Deze werkzaamheden voeren we uit aan de Jordensstraat 15 t/m 19:
- vervangen grote raam in de woonkamer,
- vervangen beschadigde delen van folie,
- toiletraam vervangen voor geïsoleerd raam.

Deze werkzaamheden voeren we bij alle woningen uit:
- controleren mechanische ventilatie,
- te dunne verwarmingsbuizen vervangen,
- oude en niet werkende radiatoren vervangen,
- controleren alle installaties,
- leveren afstandsbediening voor de afzuiging in de badkamer,
- motor afzuigkap controleren,
- kruipruimtes controleren.

Deze werkzaamheden voeren wij uit afhankelijk van de staat van de woning:
- vernieuwen douche, toilet, keuken, cv-ketel, vlizotrap, mechanische ventilatie,
- radiator in badkamer vervangen,
- openingen in het dak dichtmaken,
- kozijnen controleren op gebreken,
- deur berging controleren.

dinsdag 1 juni 2021

Nieuwe schuttingen voor de bewoners in de Molukse wijk

Op 1 juni is de aannemer gestart met het plaatsen van de schuttingen in de Molukse wijk. De eerste schuttingen staan al en de bewoners zijn tevreden met het resultaat. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden 16 juli afgerond. 

dinsdag 1 juni 2021

Start werkzaamheden aan de binnenkant van de woningen

De werkzaamheden aan de binnenzijde van de woningen zijn gestart. De eerste woningen aan de evenzijde van de industriestraat kregen een nieuwe keuken, douche of toilet. Ook brachten we isolatie aan in de woningen.

We brengen een nieuw ventilatiesysteem aan en verplaatsen de cv-ketels van de berging naar de zolder. De buitenkant van de nieuwe bergingen timmeren we na de bouwvak af.

vrijdag 28 mei 2021

Akkoord plan

Na goed overleg met de huurdersvereniging is er een akkoord bereikt. Samen zijn we tot een plan gekomen om de kou- en tocht problemen op te lossen. 

zondag 1 november 2020

Akkoord op het projectplan

Na intensief overleg met de huurdersvereniging bereikten we een akkoord op het definitieve projectplan.  

donderdag 1 oktober 2020

Start werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen

Aannemer HTO startte deze maand met de werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen. Bij sommige woningen is het nodig om scheuren en voegwerk te herstellen en dubbelglas te plaatsen. Daarnaast verving de aannemer de kozijnen van de Industriestraat (evenzijde) en Prinses Margrietstraat nr. 2, 4 en 6.

Toon meer resultaten