Tooltip content here Menu

Alle projecten Hoogkerk

In juli 2019 heeft Wierden en Borgen samen met de huurdersvereniging Hoogkerk Noorddijk e.o. en de gemeente Groningen afspraken gemaakt over het onderhoud van de huurwoningen in Hoogkerk. Aan een deel van de woningen was jarenlang niks gebeurd en ook de isolatie van de woningen liet te wensen over. Sinds de zomer van 2019 werken we hard aan de verbetering van deze woningen. 

Project in het kort

  • Woningverbetering en groot onderhoud
  • Schildersbuurt, Halmbuurt, Prinses Margrietstraat en Christinastraat
  • Nieuwbouw Polmanstraat

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Jason Rosaria
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Paula Zuidema
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Dit doen we in Hoogkerk

In voorbereiding

Renovatie Kerkstraat

Afgerond 2023

Groot onderhoud Jordenstraat

Afgerond 2022

Renovatie Industriestraat, Irenestraat, Margrietstraat

Afgerond 2022

Renovatie Molukse wijk

Afgerond 2021

Recente updates

Hoogste punt

donderdag 23 mei 2024

De nieuwbouw aan de Polmanstraat heeft het hoogste punt bereikt. Deze week wordt de dakvloer gestort. Het casco is hiermee gereed. Volgende fase zijn het plaatsen van de kozijnen en metselen van de gevels.

Eerste verdiepingsvloer gestort

dinsdag 19 maart 2024
We zijn op een derde van de hoogte. Afgelopen week is namelijk de 1e verdiepingsvloer gestort. Nu eerst weer stenen lijmen voor de volgende verdieping.

Officieel startmoment

maandag 4 maart 2024

Vorige week hebben we het officiële startmoment gevierd in de Schoenerstraat en Middenweg. Symbolisch is de sleutel overgedragen van Wierden en Borgen naar Rottinghuis' Aannemingsbedrijf. Alle bewoners konden onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers de contactwoning bekijken.

Eerste stenen geplaatst

donderdag 22 februari 2024

Gelukkig zijn we uit de grond en gaan we nu de hoogte in. De aannemer is begonnen met het lijmwerk van de stenen. Het zal nu hard gaan. De verhuur start binnenkort. We maken hier dan melding van op deze pagina.

We zijn gestart

woensdag 21 februari 2024

Aan de Schoenerstraat hebben we bij de modelwoning de nieuwe kozijnen geplaatst. En het is prachtig geworden. Volgende week hebben een moment waarin we samen met bewoners en de aannemer officieel van start gaan met de werkzaamheden.

We zijn gestart met het eerste blok!

dinsdag 23 januari 2024

Het is zover! Aan de H.N. Werkmanstraat zijn we gestart met het eerste blok. De woningen staan al in de steigers en de werkzaamheden in de woningen zijn ook volop aan de gang. De bedrijvigheid is goed te zien in de straat. 

We zijn gestart!

zaterdag 20 januari 2024

Het project is begonnen in de Schoenerstraat. Rottinghuis' Aannemingsbedrijf is nu volop bezig om 2 leegstaande woningen klaar te maken. We beginnen daarna vanaf nummer 40 met de renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden.

We plaatsen nestkasten

maandag 8 januari 2024

Vorig jaar hebben we de woningen natuurvrij gemaakt. We zijn gestart met het plaatsen van nestkasten voor de vleermuizen en mussen. Zo voldoen we aan de wet- en regelgeving rondom Flora en Fauna. Eind januari verwachten we hiermee klaar te zijn. 

Start van de bouw

dinsdag 5 december 2023
De bouw is begonnen! De heipalen zitten inmiddels in de grond.

De vergunning is verleend!

maandag 20 november 2023

Omdat deze woningen karakteristieke eigenschappen hebben is vergunning van de gemeente nodig. Deze hebben we eindelijk binnen! We starten nu met de definitieve planning van de werkzaamheden.

Het project gaat door!

woensdag 25 oktober 2023

We hebben de keukentafelgesprekken zo goed als afgerond en de 70% akkoord van de bewoners is binnen! Dat betekent dat de werkzaamheden door gaan voor alle woningen. 

Degene die het werk voor ons gaat uitvoeren is Aannemersbedrijf Rottinghuis. Je kunt ze de aanstaande tijd wat vaker vinden in de wijk om de werkzaamheden voor te bereiden. We werken druk aan de planning, zodra dit definitief is communiceren we dit met de bewoners. Ook ontvangen omwonenden een bericht over de planning in verband met eventuele overlast en werkverkeer. 

 

Geveke Bouw start met de uitvoering

maandag 9 oktober 2023

Geveke Bouw gaat de 21 appartementen aan de Polmanstraat bouwen. De komende weken gaan ze de bouwplaats inrichten en beginnen met het grondwerk. Op 20 november start het boren van de palen.

De keukentafelgesprekken zijn gestart!

maandag 9 oktober 2023

Bewoners krijgen een gesprek thuis met de projectconsulent. Tijdens dit gesprek krijgt de bewoner alles te horen over het project. Zo kan iedereen zich goed voorbereiden op de renovatie.

Dak werkzaamheden Hoogkerk

dinsdag 12 september 2023
Kranendonk is nu volop aan het werk in Hoogkerk. Aan de Christinastraat is de dakdekker met de voorbereidingen bezig om de dakpannen aan te brengen. En aan de Prinses Margrietstraat is de steigerbouwer aan het werk met het opbouwen van de steiger.

We hebben een aannemer gevonden!

maandag 14 augustus 2023

Na verschillende aanmeldingen hebben wij een goede aannemer geselecteerd. Jorritsma gaat de woningen renoveren. Ze zijn volop in voorbereiding en beginnen binnenkort met de opnames van de woningen.

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de werkzaamheden.

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de voorbereidingen en nemen we contact op voor de keukentafelgesprekken. Deze vinden plaats in september/oktober. We bespreken dan met de bewoners de werkzaamheden en hun persoonlijke situatie.

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de voorbereidingen en nemen we contact op voor de keukentafelgesprekken. Deze vinden plaats in september/oktober. We bespreken dan met de bewoners de werkzaamheden en hun persoonlijke situatie.

De vergunning is binnen!

dinsdag 8 augustus 2023
De tekeningen zijn door de architect gemaakt en deze zijn ingediend bij de Gemeente Groningen. Het goede nieuws is dat deze zijn goedgekeurd!

Aanbesteding gestart

maandag 10 juli 2023

In juni zijn we gestart met de aanbesteding. Aan het eind van de zomer maken we bekend welke aannemer de appartementen gaat bouwen. Ook delen we dan de planning en hoe en wanneer we ze gaan verhuren. 

Ondertekening overeenkomst met aannemer

maandag 10 juli 2023

Vandaag ondertekenden we de overeenkomst met aannemer Kranendonk Vastgoedonderhoud. Nog voor de bouwvak start de aannemer met de werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen. 

We hebben een aannemer gevonden!

donderdag 29 juni 2023

Na verschillende aanmeldingen hebben wij een goede aannemer geselecteerd. Jorritsma gaat de woningen renoveren. Ze zijn volop in voorbereiding en beginnen binnenkort met de opnames van de woningen.

We hebben 70% akkoord behaald op het plan.

donderdag 15 juni 2023

We kunnen nu verder met de voorbereidingen!
Ook hebben we de omgevingsvergunning binnen. Nadat we een goede aannemer vinden om het werk te doen maken we hiervoor een planning.

We hebben 70% behaald!

donderdag 23 maart 2023

Dit betekent dat wij een goed voorstel hebben liggen om de plannen uit te voeren. De voorbereidingen voor het project kunnen beginnen. We gaan het plan verder uitwerken en een aannemer zoeken. Ook vragen we de nodige vergunningen aan.

Inloopmiddag Irenestraat en Prinses Margrietstraat.

maandag 6 februari 2023Op 6 februari hielden wij een inloopmiddag voor de bewoners aan de Irenestraat en Prinses Margrietstraat. Wierden en Borgen heeft de plannen voorgesteld. Zo kregen de bewoners een goed beeld van de plannen om hun woning te verbeteren. We kijken terug op een geslaagde middag!

Bewoners zijn geinformeerd over het plan

woensdag 1 februari 2023

Tijdens de inloopmiddagen kregen bewoners informatie over het project.  Alle vragen over de werkzaamheden en regelingen zijn beantwoord. Zo werd het plan duidelijk en weten bewoners wat ze kunnen verwachten.

 

Precieze tekeningen van de woning

woensdag 31 augustus 2022

Voor dit project is nu een architect aan de slag om de woningen heel precies op tekening te zetten. Omdat de oude tekeningen van het bouwjaar niet meer voldoen. Deze tekeningen zijn nodig om de plannen vorm te geven. En om de gemeente te informeren over onze plannen.

Inloopmiddag Middenweg 30 t\/m 44 en de Schoenerstraat 2 t\/m 40

vrijdag 10 juni 2022
Op dinsdag 17 mei was er een inloopmiddag voor de bewoners. Hier heeft Wierden en Borgen plannen voorgesteld aan de bewoners. En hebben de bewoners input gegeven op de plannen. Wij kijken terug op een geslaagde middag. Nu hard aan de slag met het vervolg!
Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat we doen in Hoogkerk? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update in één van de projecten plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.