Tooltip content here Menu

Schoenerstraat en Middenweg Hoogkerk

Project in het kort

  • 28 woningen
  • Middenweg en Schoenerstraat Hoogkerk
  • Renovatie en verduurzaming

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start werkzaamheden eind 2023
  • Oplevering 2024

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Paula Zuidema
Projectconsulent 
projecten-hg@wierdenenborgen.nl

Wat gaan we doen

We gaan de woningen aan de Middenweg 30 t/m 44  en de Schoenerstraat 2 t/m 40 grondig renoveren. Ook gaan we de woningen verduurzamen.

De volgende werkzaamheden gaan we uitvoeren in elke woning: zolder beloopbaar maken, vervangen badkamer, vervangen vlizotrap, afdak tussen keuken en berging, uitvoeren onderhoud berging, uitvoeren onderhoud kelder, nieuwe groepenkast, vervangen regenpijpen en vervangen bestaande dakkapel aan de voorkant. Om de woningen ruimer te maken krijgen ze op de eerste verdieping een extra dakkapel over de hele breedte van de woning. Dit zorgt voor een flinke verbetering van het wooncomfort. 

We verduurzamen de woning met: zonnepanelen, mechanische ventilatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en de houten kozijnen worden vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas. 

Op basis van leeftijd vervangen we de keuken, toilet en CV- ketel. De CV-ketel wordt verplaatst naar zolder.  

Recente updates

Officieel startmoment

maandag 4 maart 2024

Vorige week hebben we het officiële startmoment gevierd in de Schoenerstraat en Middenweg. Symbolisch is de sleutel overgedragen van Wierden en Borgen naar Rottinghuis' Aannemingsbedrijf. Alle bewoners konden onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers de contactwoning bekijken.

We zijn gestart

woensdag 21 februari 2024

Aan de Schoenerstraat hebben we bij de modelwoning de nieuwe kozijnen geplaatst. En het is prachtig geworden. Volgende week hebben een moment waarin we samen met bewoners en de aannemer officieel van start gaan met de werkzaamheden.

We zijn gestart!

zaterdag 20 januari 2024

Het project is begonnen in de Schoenerstraat. Rottinghuis' Aannemingsbedrijf is nu volop bezig om 2 leegstaande woningen klaar te maken. We beginnen daarna vanaf nummer 40 met de renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden.

Het project gaat door!

woensdag 25 oktober 2023

We hebben de keukentafelgesprekken zo goed als afgerond en de 70% akkoord van de bewoners is binnen! Dat betekent dat de werkzaamheden door gaan voor alle woningen. 

Degene die het werk voor ons gaat uitvoeren is Aannemersbedrijf Rottinghuis. Je kunt ze de aanstaande tijd wat vaker vinden in de wijk om de werkzaamheden voor te bereiden. We werken druk aan de planning, zodra dit definitief is communiceren we dit met de bewoners. Ook ontvangen omwonenden een bericht over de planning in verband met eventuele overlast en werkverkeer. 

 

Bouwvakvakantie

dinsdag 8 augustus 2023
De bouwvakvakantie is begonnen. Na de vakantie gaan wij weer verder met de voorbereidingen en nemen we contact op voor de keukentafelgesprekken. Deze vinden plaats in september/oktober. We bespreken dan met de bewoners de werkzaamheden en hun persoonlijke situatie.

De vergunning is binnen!

dinsdag 8 augustus 2023
De tekeningen zijn door de architect gemaakt en deze zijn ingediend bij de Gemeente Groningen. Het goede nieuws is dat deze zijn goedgekeurd!

Precieze tekeningen van de woning

woensdag 31 augustus 2022

Voor dit project is nu een architect aan de slag om de woningen heel precies op tekening te zetten. Omdat de oude tekeningen van het bouwjaar niet meer voldoen. Deze tekeningen zijn nodig om de plannen vorm te geven. En om de gemeente te informeren over onze plannen.

Inloopmiddag Middenweg 30 t\/m 44 en de Schoenerstraat 2 t\/m 40

vrijdag 10 juni 2022
Op dinsdag 17 mei was er een inloopmiddag voor de bewoners. Hier heeft Wierden en Borgen plannen voorgesteld aan de bewoners. En hebben de bewoners input gegeven op de plannen. Wij kijken terug op een geslaagde middag. Nu hard aan de slag met het vervolg!
Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het project in de Schoenerstraat en Middenweg? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.