Tooltip content here Menu

Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Professorenbuurt

34 woningen in de Professorenbuurt worden gesloopt en nieuw gebouwd. Het gaat om woningen aan de Ridderbosstraat en de Mekelstraat. 

Project in het kort

  • Sloop en nieuwbouw
  • 34 woningen
  • Ridderbosstraat en Mekelstraat

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start mei 2023
  • Oplevering 2024

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Benno Jacobs
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Stefan Praamstra
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met je woonconsulent? We zijn in de buurt! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Benno of Stefan helpt je verder met al je vragen. Je kunt ons bereiken via ons algemene nummer (050) 402 3750 of via email woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het project Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Professorenbuurt? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Recente updates

De sloop is nu echt begonnen

donderdag 4 april 2024

Rozeboom sloopwerken is nu echt begonnen aan de sloop van 34 woningen in de Professorenbuurt. Na een lange voorbereiding gaat het slopen best snel. Ze slopen ongeveer één woning per dag, dus ze zijn ongeveer 7 weken bezig. 

De sloop begint eind maart

maandag 11 maart 2024

Het verwijderen van asbest in de woningen heeft helaas lang geduurd. Inmiddels zijn we hier bijna mee klaar. In de week van 25 maart start Rozeboom met de sloop van de woningen. We verwachten dat het slopen ongeveer 6 weken duurt. 

Voortgang werkzaamheden

woensdag 7 februari 2024
Het saneren van het asbest valt tegen zo komen we tijdens het saneren meer asbest tegen onder betonvloeren. Welke er eerst met de hand uitgekapt moet worden. Ook staat er veel water in de kruipruimtes door de regenval van de afgelopen tijd. De kruipruimtes moeten eerst leeggepompt worden voor dat er gesaneerd kan worden. De Professor Riderbosstraat en de Mekelstraat even zijde zijn bijna gesaneerd. Er zal binnen nu en twee weken gestart worden met het slopen van de eerste woningen.

Het slopen loopt iets vertraging op

donderdag 21 december 2023

De oplettende bewoners in de buurt hebben het al gezien: de woningen staan er nog!
Dat klopt, helaas valt de asbestsanering wat tegen. Er is asbest aangetroffen in de kruipruimtes van de woningen, maar vanwege de grote hoeveelheid water zijn we meer tijd kwijt met het saneren. Begin volgend jaar hopen we alsnog te beginnen met de sloop van de woningen.

Voortgang sloop professorenbuurt

dinsdag 14 november 2023
Na het nodige oponthoud zal de firma Rozeboom weer starten met het saneren van het asbest. Als de woningen gesaneerd zijn zal er gelijk gestart worden met het slopen van de woningen. De planning is nu dat we halverwege 2024 kunnen starten met de bouw van 33 woningen. Adema Architecten uit Dokkum heeft het ontwerp gemaakt voor deze woningen.

Start sloopwerkzaamheden

woensdag 3 mei 2023
Inmiddels is de firma Hak in opdracht van Essent gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De hoofdleidingen worden vernieuwd en hiermee gelijk toekomst bestendig gemaakt. Rozeboom Sloopwerken zal deze 34 woningen op een circulaire wijze slopen. In overleg met de gemeente zijn de woningen rondom in de bouwhekken geplaatst en zijn alle meterkasten afgesloten dit naar aanleiding van vandalisme. Om de overlast in de wijk tot het minimum te beperken is de Mekelstraat volledig afgesloten hier zullen alle containers, materieel en materiaal geplaatst worden. Zo kan de Ridderbosstraat vrij blijven voor het overige verkeer. Rozeboom Sloopwerken heeft de routing voor het aan- en afvoeren besproken met de gemeente deze is middels en informatie brief gedeeld met de omwonenden. Wat is circulair slopen: Circulair Slopen betekent dat we zoveel mogelijk de materialen of reststromen die vrijkomen bij de sloop worden hergebruikt. Zo is het circulair slopen niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor de economie. Het hergebruiken van materialen betekent namelijk dat er minder nieuwe materialen nodig zijn, wat de productie- en transportkosten vermindert. Een korte samenvatting voor wat dit betekent voor de 34 woningen Professorenbuurt: - Wastafels, toiletten, kranen, deuren, cv- ketels en keukenblokken enz. worden zo veel mogelijk hergebruikt. - Betonpuin is voor 98% herbruikbaar dit wordt gerecycled tot betongranulaat welke wordt ingezet in de grond- en wegenbouw. - De kunststofkozijnen worden gerecycled voor nieuwe producten te denken aan bijv. Prullenbakken Deze manier van slopen sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie van Wierden en Borgen Planning sloopwerkzaamheden De werkzaamheden van Hak zijn naar verwachting half mei gereed. Aansluitend zal Rozeboom eerst de woningen asbest vrij maken. Als de eerste blokken asbest vrij zijn start de sloper met zijn werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zullen alle woningen in augustus begin september gesloopt zijn.

De laatste bewoners zijn verhuist

woensdag 22 maart 2023

De afgelopen periode was het een komen en gaan van verhuiswagens. En inmiddels zijn ook de laatste bewoners vertrokken naar hun wisselwoning. De sloopwoningen aan de Prof. Ridderbosstraat en de Prof. Mekelstraat zijn nu allemaal leeg. Binnenkort starten we met de voorbereidingen om de woningen te slopen.

Genieten van een heerlijke kerststol

dinsdag 27 december 2022

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

Definitief ontwerp Professorenbuurt

woensdag 9 november 2022

Voor de liefhebbers! Het definitief ontwerp van de Professorenbuurt is nu ook te vinden bij 'interessante documenten' onder aan deze pagina.

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

Nieuwe Woonupdate Bedum Special

maandag 18 juli 2022

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

Er is weer een nieuwe woonupdate!

dinsdag 5 april 2022

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

Sloop woningen Professor Ridderbos en Professor Mekelstraat

vrijdag 28 januari 2022
De sloop van de woningen is met een half jaar uitgesteld. Dat heeft vooral te maken met de drukte in de bouwsector. Hierdoor lopen onze huidige projecten vertraging op. Daarom kunnen wij pas later starten met de aanpak.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Toon meer resultaten