Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Professorenbuurt

Header afbeelding

34 woningen in de Professorenbuurt worden gesloopt en nieuw gebouwd. Het gaat om woningen aan de Ridderbosstraat en de Mekelstraat. 

Wiebo vakman

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start mei 2023
  • Oplevering 2024
Benno

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Benno Jacobs
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Whatsapp Image 2021 09 23 At 14.31.42 (1)

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Stefan Praamstra
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactwoning Bedum

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met je woonconsulent? We zijn in de buurt! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Benno of Stefan helpt je verder met al je vragen. Je kunt ons bereiken via ons algemene nummer (050) 402 3750 of via email woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Wiebo vakman

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het project Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Professorenbuurt? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Recente updates

woensdag 3 mei 2023

Start sloopwerkzaamheden

Inmiddels is de firma Hak in opdracht van Essent gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De hoofdleidingen worden vernieuwd en hiermee gelijk toekomst bestendig gemaakt. Rozeboom Sloopwerken zal deze 34 woningen op een circulaire wijze slopen. In overleg met de gemeente zijn de woningen rondom in de bouwhekken geplaatst en zijn alle meterkasten afgesloten dit naar aanleiding van vandalisme. Om de overlast in de wijk tot het minimum te beperken is de Mekelstraat volledig afgesloten hier zullen alle containers, materieel en materiaal geplaatst worden. Zo kan de Ridderbosstraat vrij blijven voor het overige verkeer. Rozeboom Sloopwerken heeft de routing voor het aan- en afvoeren besproken met de gemeente deze is middels en informatie brief gedeeld met de omwonenden. Wat is circulair slopen: Circulair Slopen betekent dat we zoveel mogelijk de materialen of reststromen die vrijkomen bij de sloop worden hergebruikt. Zo is het circulair slopen niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor de economie. Het hergebruiken van materialen betekent namelijk dat er minder nieuwe materialen nodig zijn, wat de productie- en transportkosten vermindert. Een korte samenvatting voor wat dit betekent voor de 34 woningen Professorenbuurt: - Wastafels, toiletten, kranen, deuren, cv- ketels en keukenblokken enz. worden zo veel mogelijk hergebruikt. - Betonpuin is voor 98% herbruikbaar dit wordt gerecycled tot betongranulaat welke wordt ingezet in de grond- en wegenbouw. - De kunststofkozijnen worden gerecycled voor nieuwe producten te denken aan bijv. Prullenbakken Deze manier van slopen sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie van Wierden en Borgen Planning sloopwerkzaamheden De werkzaamheden van Hak zijn naar verwachting half mei gereed. Aansluitend zal Rozeboom eerst de woningen asbest vrij maken. Als de eerste blokken asbest vrij zijn start de sloper met zijn werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zullen alle woningen in augustus begin september gesloopt zijn.

woensdag 22 maart 2023

De laatste bewoners zijn verhuist

De afgelopen periode was het een komen en gaan van verhuiswagens. En inmiddels zijn ook de laatste bewoners vertrokken naar hun wisselwoning. De sloopwoningen aan de Prof. Ridderbosstraat en de Prof. Mekelstraat zijn nu allemaal leeg. Binnenkort starten we met de voorbereidingen om de woningen te slopen.

dinsdag 27 december 2022

Genieten van een heerlijke kerststol

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

woensdag 9 november 2022

Definitief ontwerp Professorenbuurt

Voor de liefhebbers! Het definitief ontwerp van de Professorenbuurt is nu ook te vinden bij 'interessante documenten' onder aan deze pagina.

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

maandag 18 juli 2022

Nieuwe Woonupdate Bedum Special

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

dinsdag 5 april 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate!

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

vrijdag 28 januari 2022

Sloop woningen Professor Ridderbos en Professor Mekelstraat

De sloop van de woningen is met een half jaar uitgesteld. Dat heeft vooral te maken met de drukte in de bouwsector. Hierdoor lopen onze huidige projecten vertraging op. Daarom kunnen wij pas later starten met de aanpak.

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Toon meer resultaten

Wat doen we waar?

Ridderbosstraat en Mekelstraat (blauwe en grijze huisjes).

Kaartje Professorenbuurt
  • Ridderbosstraat 10-22 en Mekelstraat 2-8 (start januari 2023)
  • Mekelstraat 10-30 (start januari 2023)
  • Mekelstraat 5-27 (start juli 2023)