Tooltip content here Menu

Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Zeeheldenbuurt

In de Zeeheldenbuurt in Bedum worden 42 woningen aan de Abel Tasmanstraat, De Ruyterstraat en de Van Speykstraat gesloopt en nieuw gebouwd.  De werkzaamheden starten in 2022.

 

Project in het kort

  • Sloop en nieuwbouw
  • 42 woningen
  • De Ruyterstraat en Van Speykstraat

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start 2022
  • Oplevering nog onbekend

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Stefan Praamstra
Projectconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met je woonconsulent? We zijn in de buurt! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Stefan helpt je verder met al je vragen. Je kunt ons bereiken via ons algemene nummer (050) 402 3750 of via email woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van deze straten in de Zeeheldenbuurt? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Recente updates

Bewoners van de Abel Tasmanstraat krijgen sleutel

donderdag 11 juli 2024

De eerste woningen aan de Abel Tasmanstraat zijn klaar! Verhuurmakelaar Mike overhandigde de sleutels aan de nieuwe bewoners. Onder hen zijn een aantal oud-bewoners. Zij woonden al in deze straat voordat de woningen werden gesloopt. Na tijdelijk in een andere woning te hebben gewoond, keren zij weer terug naar hun straat.

De planning is dat na de bouwvak de laatste woningen worden opgeleverd. Dit wordt gevierd met een feest voor de straat.

Een geslaagd kijkmoment

maandag 29 april 2024

Bijna alle bewoners die terugkeren hebben op woensdag 17 april de woningen in de Zeeheldenbuurt bekeken. Er waren ook een aantal woningzoekenden vanuit de Borgenbuurt uitgenodigd. De eerste woningen gaan binnenkort in de verhuur. Hou Woningnet Boven Groningen in de gaten als je geïnteresseerd bent.

Update 24-04-2024

woensdag 24 april 2024
De eerste blokken zijn bijna gereed en de opleveringen van de aannemer naar Wierden en Borgen staan gepland. De tuinen beginnen nu ook duidelijk vorm te krijgen.

Bouwen in hout! Waarom niet?

woensdag 17 april 2024

Onze woningen worden gemaakt van hout. Niet zomaar hout, maar Cross Laminated Timber (CLT)
Nieuwsgierig geworden? In dit filmpje legt Friso Bouwgroep uit hoe de woningen worden gebouwd en welke eigenschappen het CLT heeft. In het filmpje zie je de woningen uit Loppersum. Deze woningen zijn goed vergelijkbaar met de woningen in de Zeeheldenbuurt. 

Nog een kleine week tot het 2e kijkmoment

donderdag 11 april 2024

Nog een kleine week en dan is het zover! Het 2e kijkmoment bij de nieuwbouw voor bewoners en andere woningzoekenden op woensdag 17 april van 14:00 uur tot 16:00 uur. De afgelopen periode is er hard gewerkt door de aannemer. Zo kun je binnen ook steeds meer zien, zoals de badkamer, keuken en toilet. 
Wij hebben er in ieder geval zin in!

Update 09-04-2024

woensdag 10 april 2024
Friso is begonnen met het afwerken van de eerste blokken aan de van Speykstraat en Abel Tasmanstraat. De steigers zijn hier om de woningen weg gehaald. Het metselwerk wordt schoon gemaakt dit is mooi te zien op de foto (verschil tussen wat schoon gemaakt is en wat nog niet schoon gemaakt is). De nutsbedrijven zijn gestart met het aansluiten van water en licht. De woningen die nog beschikbaar zijn voor verhuur worden binnen kort geadverteerd voor belangstellende.

Update 15-02-2024

donderdag 15 februari 2024
De eerste wanden van de Ruyterstraat 1 t/m 7 staan inmiddels op hun plek. En de dakpannen liggen op de van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 20. Aan de Ruyterstraat 9 t/m 31 werkt de Gemeente Het Hogeland aan de hoofdaansluiting op het riool waardoor de Ruyterstraat tijdelijk is afgesloten voor het verkeer.

Gevels, kozijnen en ramen

woensdag 7 februari 2024

De bewoners die geregeld een ommetje maken langs de bouwplaats hebben het al lang gezien. Maar voor degenen die niet dagelijks langslopen een mooi plaatje van hoe ver de bouwers al zijn. De eerste woningen hebben metselwerk, kozijnen en zelfs het glas zit er al in. 

Gastles CBS De Regenboog

maandag 29 januari 2024
Donderdag 25 januari 2024 hebben wij op verzoek van Christelijke basisschool De Regenboog uit Bedum een gastles gegeven aan de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Deze groepen hebben o.a. een rondgang gehad op de bouw. Hier waren meerdere fasen van het nieuwbouwproces te zien. Bij blok 1 aan de van Speykstraat liggen de dakpannen al op de woningen en bij de blokken 8 en 9 liggen de begane grondvloer er net op.

1e kijkmoment Zeeheldenbuurt

maandag 11 december 2023

Als je een nieuwbouwwoning krijgt wil je natuurlijk graag een kijkje nemen op de bouw. Gisteren was daarom het 1e kijkmoment voor 18 terugkerende bewoners van de Zeeheldenbuurt in Bedum.

Het was direct een goed moment om stil te staan bij wat voor moois we hier aan het doen zijn: er worden 42 woningen door Friso gebouwd in CLT. En dat is, zoals je kunt zien, heel wat anders dan beton.

CLT staat voor Cross Laminated Timber. Dit zijn kruislings verlijmde, massief houten wand- en vloerelementen. Een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

Het was een geslaagde middag waarin iedereen een mooie indruk kreeg hoe de woningen er straks uit gaan zien.

Start plaatsen van de wanden

maandag 6 november 2023
Friso is afgelopen week gestart met het plaatsen van de houtenwanden aan de van Speykstraat. De werkzaamheden liggen ondanks het weer nog steeds op schema. De metselaar heeft bij de keet een proef muurtje gemetseld zodat de architect deze kan beoordelen. En met een week of drie worden de eerste prefab kappen geplaatst kortom Friso heeft de vaart er mooi in. Binnenkort zal er voor de terugkeerders een kijkmoment zijn. Dan kunnen de bewoner al een indruk krijgen van hun nieuwe CLT-woning.

Koppensnellen

maandag 11 september 2023

De palen voor de fundering van de woningen zijn geboord. Op dit moment zie je allemaal palen boven de grond uitsteken. Nu denk je misschien: 'Is er niet diep genoeg geboord?'
Maar dat is niet het geval. Het beton wat je nu nog ziet wordt verwijderd. Dit noem je ook wel "koppensnellen" of "palen kraken". Wat dan vrij komt is het betonijzer (wapening). Hier maken ze de balken van de fundering aan vast. Zo krijgen de woningen een stevige fundering.

Terugblik: van plan tot realisatie

maandag 31 juli 2023

De 84 woningen in dit project kregen een grondige opknapbeurt. Alle woningen werden verduurzaamd en verbeterd. Reden om eens samen terug te kijken: wat hebben we gedaan en waarom? En wat denken bewoners van de renovatie en verduurzaming? We laten het je graag zien in deze aftermovie!

De eerste paal Abel Tasmanstraat en van Speykstraat

woensdag 26 juli 2023
Friso Bouwgroep is afgelopen week gestart met de bouw van 42 woningen Zeeheldenbuurt in Bedum. De eerste paal zit nu in de grond en het bouwterrein zal verder worden ingericht. De woningen worden uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislings verlijmde massief houten wand- en vloer elementen. Dit is een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. Deze woningen hebben wij ook in Loppersum gebouwd met Friso.

Start 2e fase sloop De Ruyterstraat

woensdag 3 mei 2023
Nu de laatste bewoners verhuisd zijn kunnen de werkzaamheden aan De Ruyterstraat hervat worden. In opdracht van Essent worden de hoofdleidingen in de straat verzwaard/vervangen. En is Asbest Adviesbureau Wierenga de laatste woningen en garageboxen aan het inventariseren op de aanwezigheid van Asbest. Als deze werkzaamheden afgerond zijn start Rozeboom Sloopwerken met het saneren van het asbest en aansluitend met de sloop. We verwachten dat deze werkzaamheden uiterlijk in juli 2023 gereed zijn.

Genieten van een heerlijke kerststol

woensdag 21 december 2022

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

De sloop is gestart

maandag 19 september 2022

Rozeboom v.o.f. is begonnen met de asbestsanering aan de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat. Dit duurt ongeveer één maand. Daarna worden de woningen gesloopt. Dit duurt ongeveer zeven weken. Met de gemeente het Hogeland is afgesproken welke route het vrachtverkeer gaat gebruiken. Deze route staat hieronder aangegeven op de plattegrond.

Afsluiten sloopwoningen Zeeheldenbuurt

maandag 22 augustus 2022
De firma HAK is vandaag gestart met het afsluiten van de te slopen woningen aan de Van Speykstraat en de Abel Tasmanstraat. En de firma Hanselman neemt de omliggende woningen op en inspecteert deze op eventuele schade.

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

NIeuwe Woonupdate Bedum Special

maandag 18 juli 2022

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

Update voortgang sloop

vrijdag 8 juli 2022

De afgelopen weken hebben wij een aanbestedingsprocedure gedaan voor de sloop. Sloopbedrijf Rozeboom uit Appingedam heeft de opdracht gekregen. Rozeboom gaat in twee fasen slopen, eerst de Van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 30 en 9 t/m 23. De overige woningen gaat Rozeboom later slopen. Wij gaan deze woningen voor de vakantie in de bouwhekken zetten. Ook krijgen alle omwonenden een informatie brief waar in wij de werkzaamheden nader toelichten. Volgende week zal de firma Hak de woningen inspecteren voor het afsluiten van de NUTS voorzieningen.

Voorbereidingen voor de sloop (en daarna gelukkig de nieuwbouw)

donderdag 28 april 2022

Bijna alle bewoners van de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat zijn verhuist naar hun tijdelijke wisselwoning. De twee laatste bewoners verhuizen zoals het nu lijkt voor de bouwvak naar een andere woning.

Dat betekent dat wij kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de sloop. Inmiddels heeft adviesbureau Wierenga al onderzocht of er nog asbest in de woningen aanwezig is. De nutsbedrijven bekijken in week 27 of de woningen afgesloten kunnen worden van gas, water en elektra. Ondertussen benaderen wij een sloopbedrijf om de sloop voor ons uit te voeren. De sloop start naar verwachting eind augustus.

Er is weer een nieuwe woonupdate!

dinsdag 5 april 2022

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

Wisselwoningen Abel Tasmanstraat

vrijdag 28 januari 2022
De bewoners van de Abel Tasmanstraat krijgen binnenkort te horen naar welke wisselwoning ze gaan verhuizen per april 2022.

Ja, die wil ik!

donderdag 23 december 2021

De bewoners aan de Abel Tasmanstraat hebben hun nieuwbouwwoning gekozen. Waar de één wel wat voelt voor een flexibele woning kiest de ander voor een ruime gezinswoning. Mooi om te zien dat iedereen zijn of haar plekje heeft gekozen. De keuzes zijn schriftelijk aan alle bewoners bevestigd. NU gaan we ons verder voorbereiden op de sloop en de nieuwbouw

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Toon meer resultaten