Tooltip content here Menu

Bedum 200: Sloop en nieuwbouw Zeeheldenbuurt

Header afbeelding

In de Zeeheldenbuurt in Bedum worden 42 woningen aan de Abel Tasmanstraat, De Ruyterstraat en de Van Speykstraat gesloopt en nieuw gebouwd.  De werkzaamheden starten in 2022.

 

Project in het kort

  • Sloop en nieuwbouw
  • 42 woningen
  • De Ruyterstraat en Van Speykstraa
Wiebo vakman

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start 2022
  • Oplevering nog onbekend
Benno Jacobs

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Benno Jacobs
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Stefan Praamstra
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactwoning Bedum

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met je woonconsulent? We zijn in de buurt! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Benno of Stefan helpt je verder met al je vragen. Je kunt ons bereiken via ons algemene nummer (050) 402 3750 of via email woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van deze straten in de Zeeheldenbuurt? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Recente updates

maandag 11 september 2023

Koppensnellen

De palen voor de fundering van de woningen zijn geboord. Op dit moment zie je allemaal palen boven de grond uitsteken. Nu denk je misschien: 'Is er niet diep genoeg geboord?'
Maar dat is niet het geval. Het beton wat je nu nog ziet wordt verwijderd. Dit noem je ook wel "koppensnellen" of "palen kraken". Wat dan vrij komt is het betonijzer (wapening). Hier maken ze de balken van de fundering aan vast. Zo krijgen de woningen een stevige fundering.

maandag 31 juli 2023

Terugblik: van plan tot realisatie

De 84 woningen in dit project kregen een grondige opknapbeurt. Alle woningen werden verduurzaamd en verbeterd. Reden om eens samen terug te kijken: wat hebben we gedaan en waarom? En wat denken bewoners van de renovatie en verduurzaming? We laten het je graag zien in deze aftermovie!

woensdag 26 juli 2023

De eerste paal Abel Tasmanstraat en van Speykstraat

Friso Bouwgroep is afgelopen week gestart met de bouw van 42 woningen Zeeheldenbuurt in Bedum. De eerste paal zit nu in de grond en het bouwterrein zal verder worden ingericht. De woningen worden uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislings verlijmde massief houten wand- en vloer elementen. Dit is een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. Deze woningen hebben wij ook in Loppersum gebouwd met Friso.

woensdag 3 mei 2023

Start 2e fase sloop De Ruyterstraat

Nu de laatste bewoners verhuisd zijn kunnen de werkzaamheden aan De Ruyterstraat hervat worden. In opdracht van Essent worden de hoofdleidingen in de straat verzwaard/vervangen. En is Asbest Adviesbureau Wierenga de laatste woningen en garageboxen aan het inventariseren op de aanwezigheid van Asbest. Als deze werkzaamheden afgerond zijn start Rozeboom Sloopwerken met het saneren van het asbest en aansluitend met de sloop. We verwachten dat deze werkzaamheden uiterlijk in juli 2023 gereed zijn.

woensdag 21 december 2022

Genieten van een heerlijke kerststol

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

maandag 19 september 2022

De sloop is gestart

Rozeboom v.o.f. is begonnen met de asbestsanering aan de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat. Dit duurt ongeveer één maand. Daarna worden de woningen gesloopt. Dit duurt ongeveer zeven weken. Met de gemeente het Hogeland is afgesproken welke route het vrachtverkeer gaat gebruiken. Deze route staat hieronder aangegeven op de plattegrond.

maandag 22 augustus 2022

Afsluiten sloopwoningen Zeeheldenbuurt

De firma HAK is vandaag gestart met het afsluiten van de te slopen woningen aan de Van Speykstraat en de Abel Tasmanstraat. En de firma Hanselman neemt de omliggende woningen op en inspecteert deze op eventuele schade.

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

maandag 18 juli 2022

NIeuwe Woonupdate Bedum Special

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

vrijdag 8 juli 2022

Update voortgang sloop

De afgelopen weken hebben wij een aanbestedingsprocedure gedaan voor de sloop. Sloopbedrijf Rozeboom uit Appingedam heeft de opdracht gekregen. Rozeboom gaat in twee fasen slopen, eerst de Van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 30 en 9 t/m 23. De overige woningen gaat Rozeboom later slopen. Wij gaan deze woningen voor de vakantie in de bouwhekken zetten. Ook krijgen alle omwonenden een informatie brief waar in wij de werkzaamheden nader toelichten. Volgende week zal de firma Hak de woningen inspecteren voor het afsluiten van de NUTS voorzieningen.

donderdag 28 april 2022

Voorbereidingen voor de sloop (en daarna gelukkig de nieuwbouw)

Bijna alle bewoners van de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat zijn verhuist naar hun tijdelijke wisselwoning. De twee laatste bewoners verhuizen zoals het nu lijkt voor de bouwvak naar een andere woning.

Dat betekent dat wij kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de sloop. Inmiddels heeft adviesbureau Wierenga al onderzocht of er nog asbest in de woningen aanwezig is. De nutsbedrijven bekijken in week 27 of de woningen afgesloten kunnen worden van gas, water en elektra. Ondertussen benaderen wij een sloopbedrijf om de sloop voor ons uit te voeren. De sloop start naar verwachting eind augustus.

dinsdag 5 april 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate!

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

vrijdag 28 januari 2022

Wisselwoningen Abel Tasmanstraat

De bewoners van de Abel Tasmanstraat krijgen binnenkort te horen naar welke wisselwoning ze gaan verhuizen per april 2022.

donderdag 23 december 2021

Ja, die wil ik!

De bewoners aan de Abel Tasmanstraat hebben hun nieuwbouwwoning gekozen. Waar de één wel wat voelt voor een flexibele woning kiest de ander voor een ruime gezinswoning. Mooi om te zien dat iedereen zijn of haar plekje heeft gekozen. De keuzes zijn schriftelijk aan alle bewoners bevestigd. NU gaan we ons verder voorbereiden op de sloop en de nieuwbouw

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Toon meer resultaten